K1 i Boks

Luka Pratljačić ušao u osminu finala turnira za Olimpijske igre, borit će se protiv srpskog predstavnika

Luka Pratljačić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
Pratljačić će se protiv Veletića boriti u osmini finala u subotu, 9. ožujka poslijepodne

Hrvatski boksač Luka Pratljačić prošao je prvu prepreku u kategoriji preko 92 kilograma na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiziju u Italiji.

Osječki div je u meču šesnaestine finala s jednoglasnih 5-0 svladao Ukrajinca Dmitra Lovčinskija (25), boksača iz europskog vrha superteške kategorije. Ukrajinac je bivši prvaka Europe U-22 i nedavni pobjednik velikog međunarodnog Bocskai memorijala u Debrecenu.

Luka je ušao u osminu finala i još ga dva koraka dijele do plasmana na Olimpijske igre.

U osmini finala Luka Pratljačić borit će se protiv prvaka Srbije Dušana Veletića koji je dosad na kvalifikacijama u Busto Arsiziju pobijedio u dvije borbe – prvo Kolumbijca, pa Litavca. Pratljačić će se protiv Veletića boriti u osmini finala u subotu, 9. ožujka poslijepodne.

U četvrtak, 7. ožujka prve mečeve u Busto Arsiziju imat će Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marko Čalić (92 kg), a Petar Krešimir Knežević (71 kg) borit će se u svom drugom meču za osminu finala.

Olimpijka iz Tokija 2021. Nikolina Ćaćić u 1/16 finala do 57 kg boksa protiv Zichun Xu (Kina), a naš najiskusniji reprezentativac Marko Čalić (16) u 1/16 finala teške kategorije protiv pobjednika meča između Adriana Paolettija (Australija) i Vagkana Nanitzaniana (Grčka).

Zadranin Petar Krešimir Knežević (20), naš najmlađi reprezentativac, koji je nokautom prošao prvo kolo protiv Kenijca Mugandea, borit će se u 1/16 finala protiv Kirgistanca Sirgaka Abdižapara.

Linker
20. travanj 2024 16:08