K1 i Boks

Luke Rockhold isprozivao Jakea Paula: ‘Ako je Tommy Fury boksač, ja sam igrač kriketa‘

Luke Rockhold

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije sve češće proziva YouTubea Jakea Paula

‘‘Treba mi nešto novo, novi izazov. Ponekad ‘izgorite‘ ako ste napravili tako puno i potrebne su vam nove prepreke. Vrata UFC-a uvijek su mi otvorena, ali želim razvaliti neke tipove. Ako želite sranja, mogao bih otići boksati i prebiti ove YouTubere također.‘‘

Ovo su riječi Lukea Rockholda koji je nedavno gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija. Podsjećamo, Luke se u osmom mjesecu prošle godine povukao iz sporta, objasnivši da je prestar (38 godina mu je) i da više ne može parirati najboljima.

Njegova odluka nije dugo potrajala, i samo par mjeseci kasnije Rockhold ima veliku želju vratiti se borbama. Raskinuo je Luke ugovor s UFC-om, ali čini se da ga silno privlače boksački mečevi protiv YouTubea. Naime, osim gore navedenog citata, Rockhold se gostujući u MMA Houru osvrnuo na činjenicu da će Jake Paul boksati protiv Tommyja Furyja.

Taj meč ugovoren je za 26. veljače (2. mjesec), a Jake Paul prvi put će se obračunati s profesionalnim boksačem. Tommy Fury ima osam pobjeda u osam profesionalnih nastupa, ali borio se s boksačima najniže razine i mnogi dovode u pitanje legitimitet njegovog pobjedničkog omjera. Luke Rockholda osporava i kvalitetu Tommyja Furyja.

‘‘On će se sada boriti protiv Tommyja Furyja? Dajte, molim vas. Tommy Fury je boksač onoliko koliko sam ja igrač kriketa. Ovaj dečko (Jake Paul) želi postati legitiman, a bori se protiv starog Andersona Silve koji je penzioner. Ne znam niti tko je pobijedio u toj borbi. Možete li sa sigurnošću reći da je Jake zaslužio pobjedu? Ja bih uspavao Tommyja Furyja u prvoj rundi. Boksao sam s Andrewom Tabitijem još u danima kad sam bosonog ušetao u dvoranu Floyda Mayweathera. Došao sam bosonog i nisam niti znao boksati. Znam koje su moje mogućnosti. Sparirao sam s mnogima koji zapravo znaju boksati. Jake želi biti boksač, a ugovara borbu protiv Tommyja Furyja. Borio bih se s obojicom iste večeti.‘‘, rekao je Rockhold.

Nema sumnje da će Rockhold u narednom periodu gurati sebe u prvi plan i pokušat će izboriti ‘‘celebrity‘‘ boksački meč u kojem će se dobrano naplatiti. Hoće li ga netko od YouTubera i ostalih ‘‘celebrityja‘‘ vidjeti kao zanimljivog protivnika, preostaje nam vidjeti.

Linker
22. travanj 2024 04:34