K1 i Boks

Marija Malenica javila se iz Londona: 'Nema otkazivanja turnira, atmosfera je fenomenalna'

Marija Malenica
 Aidan CK
Hrvatska boksačka reprezentacija jučer je pristigla u London gdje ovog vikenda kreće kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Među najvećim našim uzdanicama je Marija Malenica, koja nam je najavila svoj nastup, ali nam je isto tako otkrila kakva je atmosfera u Londonu, ali također i u reprezentaciji, obzirom na koronavirus problem koji je zadesio doslovno cijeli svijet.

Malenica će nastupiti u turniru za boksačice do 60 kilograma, s kojeg će se u Tokio plasirati šest natjecateljica. Turnir je eliminacijski, odnosno bez "lucky losera" ili repesaža, dakle trebat će naslagati nekoliko pobjeda. Jedno je jasno, puno toga će ovisiti o ždrijebu, no na njega se naši predstavnici ne bi smjeli obazirati. Tko god se pojavi preko puta njih, imat će tri puta po tri minute za dokazati se i izboriti pobjedu. I tako koliko god puta bude potrebno.

Marija se pripremala u Splitu, talijanskom Assisiju i u Zagrebu pa smo je pitali kako se osjeća sad kad je onaj najteži dio iza nje i kad treba pobrati plodove onoga što je tijekom prošlih tjedana napravila.

"Osjećam se vrhunski spremna, fizički i mentalno. Pripreme su bile super. U Italiji smo imali kvalitetne sparinge i treninge, s tim da smo otišli nazad ranije nego je bio plan, zbog situacije s koronavirusom. Nakon toga smo Nikolina Čačić i ja završne pripreme odradile u Splitu i Zagrebu", rekla nam je Marija, da bismo je onda upitali kakve je atmosfera u Londonu, kako u samom gradu, tako i među sportašima.

"Atmosfera je odlična. Kako smo mi tek jučer došli, tek čekamo akreditacije i raspored svih događanja", otkrila je.

Što se tiče turnira, on bi se trebao održavati u 13. do 24. ožujka u Copper Areni. Pretpostavlja se da će mečevi biti prenošeni putem službenog YouTube kanala Olimpijskih igara, dok još uvijek nije poznato hoće li biti gledatelja u dvorani. No, koliko je sportašima poznato, turnir bi se trebao održati kako je planirano.

"Rekli su nam da nema straha od otkazivanja turnira, ali za dalje se ne zna. Čula sam da je turnir u Argentini odgođen i da postoji mogućnost otkazivanja Olimpijskih igara, ali ovaj naš turnir će se održati", iznijela nam je njoj poznate informacije da bi se onda okrenula samom turniru i onome što će biti potrebno za izboriti mjesto u Tokiju.

"Od sebe očekujem prije svega da dam sve od sebe. Došla sam se kvalificirati i s tim ciljem ću ući u svaki meč. Ždrijeb će se održati sutra i do tada ne znam koliko će biti natjecateljica, no trener vjeruje da ću trebati upisati četiri pobjede. Znam neka imena i nositeljice, a naravno da mi je želja izvući dobar ždrijeb. Što bude - bit će. Svi su maksimalno spremni, ali su svi isto tako pobjedivi", najavila je svoj nastup, da bi onda samo dodala još nešto o atmosferi među osmero hrvatskih predstavnika, odnosno unutar cijele delegacije:

"Atmosferi u repki je baš fenomenalna! Sve je extra, zafrkancije, trening i pobjednički duh."

Dakle, sve predispozicije za dobar rezultat su tu, a mi ćemo svakodnevno pratiti situaciju, kako po pitanju atmosfere među našim predstavnicima, tako i po pitanju rezultata.

Linker
19. travanj 2024 06:35