K1 i Boks

Matchroom predstavio 'Fight Camp' i najavio četiri priredbe u kolovozu, uključujući teškaški spektakl

 Matchroom Boxing
Matchroom Boxing vraća se u kolovozu organizacijom četiri zanimljive boksačke priredbe

Prvog dana kolovoza organizaciji priredbi trebala bi se vratiti najveća europska boksačka organizacija, odnosno promotorska kuća. Riječ je o Matchroom Boxingu čiji je predsjednik Eddie Hearn već ranije najavio kako će se vratiti kad budu spremni organizirati velike mečeve. Ona dva najveća koja trenutno imaju u svom planu će još neko vrijeme pričekati (Joshua protiv Puleva i Usyk protiv Chisore), no četiri službeno objavljena programa trebala bi zadovoljiti ljubitelje "slatke znanosti", posebno nakon višemjesečne prisilne pauze.

Sve četiri najavljena priredbe održat će se na Matchroomovom posjedu u Brentwoodu, unutar engleske pokrajine Essex, ovim putem nazvanim Fight Camp. Istog je sam Eddie Hearn medijima predstavio prije nekoliko dana. Ring bi trebao biti postavljen usred livade te će se mečevi, osim u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, održati pod vedrim nebom.

Prva od najavljenih priredbi održat će se prvog dana kolovoza, a predvodit će ju meč za IBF International titulu super velter kategorije između Sama Eggingtona i Teda Cheesemana. Obojica su britanskoj boksačkog publici itekako poznati borci, a s njihovog programa svakako vrijedi istaknuti nastupe Jamesa Tennysona i Jordana Gila, boksača od kojih Matchroom jako puno očekuje. Šest dana kasnije, odnosno 7. kolovoza na rasporedu je druga priredba. Ona donosi meč s ulogom dva svjetska pojasa. Riječ je o WBC i IBO pojasevima super perolake kategorije za žene. Njih će braniti mlada Terri Harper, a pokušat će ih oduzeti Natasha Jones. Na putu prema najvećem ljetnom spektaklu ove organizacije naći će se i priredba planirana za 14. kolovoza. Felix Cash i Jason Welborn borit će se za Commonwealth titulu srednje kategorije, na istom programu nastupit će i mladi Kieron Conway.

Ipak, ona globalno najzanimljivija priredba na rasporedu je 22. kolovoza. Tamo će Dillian Whyte protiv Aleksandra Povetkina pokušati dodatno učvrstiti svoju poziciju WBC izazivača, koja mu je ugrožena prije svega zbog toga što je za neke druge mečeve jednostavno veći interes. Povetkin je i dalje boksač iz samog teškaškog vrha te bi Whyte mogao doći do svoje zapravo najveće pobjede do sada, ako savlada iskusnog i uvijek opasnog Rusa. Tu je i još jedan fantastičan teškaški duel dva velika potencijala, Martina Bakolea, nesuđenog protivnika Filipa Hrgovića i Sergeja Kuzmina. Svoje četiri titule branit će i najveća britanska ženska zvijezda, Katie Taylor.

Linker
20. travanj 2024 13:30