K1 i Boks

Mayweather najavio meč protiv Asakure: ‘Ja sam na drugoj razini, poseban sam!‘

Floyd Mayweather i Mikuru Asakura

 Screenshot (youtube, Rizin)
Ponajbolji boksač 21. stoljeća, početkom jeseni nastupit će pod okriljem Rizina

Japanska borilačka promocija Rizin puno je obećavala kad se 2015. godine pojavila na globalnoj sceni. Mnogi su se nadali dobroj replici legendarnog Pridea, a turniri na kojima su nastupali borci poput Cro Copa, Prochazke, Mo Lawala itd bili su više nego dobar početak ove promocije.

Nažalost, kako je vrijeme odmicalo, kvaliteta evenata drastično je opadala, a Rizinovi eventi sada su uglavnom sačinjeni od domaćih i ne naročito poznatih boraca kad je svjetska scena u pitanju.

Njihovi eventi ne privlače pažnju kao na samim počecima ove promocije, ali Japanci se ne predaju. Raznorazni egzibicijski mečevi uvijek su bili jedna od njihovih odlika, a prije nekoliko dana objavili su kako će Floyd Mayweather ponovno nastupiti u njihovoj promociji.

Neporaženi 45-godišnji boksač 2018. godine boksao je protiv japanske kickboxing zvijezde, Tenshina Nasukawe i pobijedio ga je u prvoj rundi. U devetom mjesecu ove godine, Floyd će ponovno navući Rizinove rukavice.

Protivnik će mu ovaj puta biti Mikuru Asakura (16-3-0, 1 NC MMA), iskusni japanski MMA borac i jedan od poznatijih Rizinovih boraca. Bit će to egzibicijski boksački meč, a Mayweather je ranije ovog tjedna najavio svoj sljedeći nastup.

''Znam da on (Asakura) vjeruje u svoje vještine, ali niti jedan borac s kojim se dosad borio nije Floyd Mayweather. Ostali tipovi su samo borci, a ja sam Floyd Mayweather. Na drugoj sam razini, poseban sam. Nisam samo poseban, jako sam poseban. Ovaj tip će doći i dati sve od sebe, kao što bi napravili i svi ostali tipovi. Ali ja sam upoznat sa svakim stilom i stoga je moj posao doći tamo, biti svoj, zabaviti se i odraditi ono što radim najbolje. Moja ostavština je ugravirana u kamen. Sada je sjajno što mogu putovati svijetom i odrađivati ovakve egzibicije. U rujnu (deveti mjesec) ćemo pružiti ljudima ono što žele vdjeti. Oni i dalje žele gledati i biti zabavljeni od strane Floyda Mayweathera.'', objasnio je više nego samouvjereni Floyd.

Realnost je kako Asakura ima minimalne šanse ugroziti Floyda u boksačkom meču, ali iznenađenja su uvijek moguća.

Linker
02. svibanj 2024 21:22