K1 i Boks

Mayweather se još jednom aktivira, boksat će protiv nevjerojatno popularnog YouTubera

Floyd Mayweather Jr.
 i yubu / Imaginechina / Imaginechina / AFP
Floyd Mayweather Jr. još će jednom navuči rukavice i to za ekshibicijski meč protiv Logana Paula

Na više različitih mainstream medijskih kanala jučer se pojavila informacija kako će Floyd Mayweather odraditi svoj novi ekshibicijski boksački meč. Protivnik bi mu trebao biti Logan Paul, a priča se vrtjela većinom kroz forume i društvene mreže, sve dok ju tijekom emitiranje svog showa nije otkrio podcaster Pat McAfee.

On je u eteru izjavio kako ima povjerljiv, ali pouzdan izvor, koji mu je potvrdio kako je ugovor za meč potpisan te kako će se Mayweather i Paul u ringu naći prije kraja 2020. godine. Nema sumnje kako će u pitanju biti vrlo skup PPV, budući da je samo velika količina novca ono što Floyda uvijek može vratiti u ring. Ipak, službene potvrde još uvijek nema, kao niti dodatnih informacija.

Logan Paul je jedna od najvećih zvijezda YouTubea, budući da je na kanal ovog 25-godišnjaka pretplaćeno preko 22 milijuna korisnika najvećeg video servisa. Sve je krenulo još 2008. godine, objavom prvog videa, kad je imao tek 13 godina. Prve gledatelje osvojio je svojim, u početku dječjim, a kasnije podosta "uvrnutim" smislom za humor, da bi kasnije zajedno s bratom Jakeom osnovao YouTube kanal na kojem su radili telefonske "prank" pozive. Broj pratitelja je rastao, a ključan trenutak bio je prelazak na danas ugašenu platformu "Vine", gdje je objavljivao kratke video uratke. Tamo je postao jedna od najvećih zvijezda, a onda se sve to prebacilo na YouTube, gdje mu je popularnost samo rasla.

S vremenom se Paul ubacio u svijet glazbe i filma, dok je u svijet boksa ušao početkom 2018. godine, nakon prepucavanja s britanskim YouTuberom, KSI-em, protiv kojeg je na kraju odradio ekshibicijski meč. Isti je emitiran putem YouTubea te je postigao rekordnu prodaju za program tog tipa. Meč je završio bez pobjednika, a sve je rezultiralo revanšem, koji je po profesionalnim pravilima prošle godine organizirao Eddie Hearn. KSI je slavio podijeljenom odlukom nakon šest rundi. Paul od tada nije ušao u ring, ali je nastavio trenirati, uz izjavu kako se nada još kojem velikom meču. Veći od ovog kojeg je vjerojatno dogovorio teško može dobiti. Njegov brat Jake također je počeo boksati, a idući meč trebao bi imati na spektaklu koji predvode Roy Jones Jr. i Mike Tyson. Kako je najavljeno, protivnik će mu biti bivša NBA zvijezda, Nate Robinson.

Mayweather je profesionalnu karijeru završio u ljeto 2017. godine, nakon pobjede protiv Conora McGregora, kojom je došao do omjera 50-0. Jedan od najboljih boksača svih vremena te bez premca najbogatiji, nakon toga je odradio jedan ekshibicijski meč. Krajem 2018. godine u Japanu je savladao kickboxing zvijezdu, Tenshina Nasukawu.

Nema nikakve sumnje kako će ovaj meč biti uspjeh, ponajviše zbog velikog broja Paulovih fanova. Oni pravi boksački fanovi će prema svemu biti skeptični i kritični, no i veliki broj njih htjet će vidjeti kako će 173 centimetra visoki Mayweather izgledati protiv 15 centimetara višeg i dvadesetak kilograma težeg te 18 godina mlađeg YouTubera.

Linker
26. travanj 2024 01:29