K1 i Boks

Mayweatherov rekord još uvijek je 'živ', WBC-ov prvak se ekspresno predomislio!

Floyd Mayweather Jr
 John Gurzinski / AFP
Izgleda kako je neporaženi Tajlanđanin promijenio priču u svega nekoliko dana

WBC-ov prvak u slamka (minimum) kategoriji Wanheng Menayothin prije nekoliko je dana privukao pozornost svjetskih medija objavom kraja karijere, ali izgleda da to ipak neće biti slučaj.

Prema pisanjima Sky Sportsa, WBC je potvrdio da se ovaj širim masama nepoznati Tajlanđanin ipak odlučio nastaviti s karijerom.

"Zadovoljstvo nam je potvrditi da aktualni WBC-ov prvak u minimum kategoriji Wanheng Menayothin nije umirovljen. On će, naime, novu obranu svog pojasa imati u narednim mjesecima", stajalo je u poruci Asian Boxing Councila.

Podsjetimo, 34-godišnji Menayothin je početkom tjedna osvanuo na naslovnicama jer se namjeravao povući u mirovinu sa savršenih 54-0 čime je trebao i službeno na 'tronu' smijeniti Floyda Mayweathera Jr-a i od njega preuzeti titulu boksača s najboljim omjerom u povijesti (ako računamo samo one sa stopostotnim učinkom).

Wanheng je, istaknimo, sve svoje mečeve odradio na Tajlandu, a vjerojatno oni najozbiljniji ispiti čekali su ga na američkom tlu, na kojem je trebao debitirati ove godine zahvaljujući ugovoru koji je potpisao sa slavnim Golden Boy Promotionsom. No, njegov debi na drugom kontinentu bio je odgođen zbog koronavirusa, ali sada je opet u igri, no izgleda za neki drugi datum.

Undefeated Thai boxer Wanheng Menayothin wears his WBC title belt while surrounded by fans after defeating Panamanian challenger Leroy Estrada to win his 50th straight victory on May 2, 2018 in Nakhon Ratchasima . - The 32-year-old Thai nicknamed the
LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
Wanheng Menayothin

Linker
16. travanj 2024 20:35