K1 i Boks

Mike Tyson: 'Boksu trebaju ljudi poput Jakea Paula, UFC nam već godinama praši dupe'

Mike Tyson
 Joe Scarnici / Getty Images North America / AFP
Mike Tyson sretan je što je Jakea Paula imao na svom borilačkom programu

Jake Paul je YouTube zvijezda za kojeg boksački fanovi smatraju kako ne bi trebao pronalaziti svoje mjesto na značajnim priredbama. Jedna od takvih bila je ova jutros održana, s Mikeom Tysonom i Royem Jonesom u glavnim ulogama. Sunaslovna borba donijela je nastup spomenutog Paula, koji je u drugoj rundi nokautirao Natea Robinsona. Paul, 23-godišnjak koji inače na YouTube objavljuje većinom snimke svojih "glupiranja", bivšeg košarkaša je jednostavno demolirao.

Iako oni pravi boksački fanovi i dalje nisu oduševljeni te smatraju da takvim boksačima nema mjesta u "mainstream" sportu, Mike Tyson se s takvima ne slaže. Zapravo, upravo putem Paula i sličnih vidi put povratka boksa na status kakav je imao nekad.

"Za njega nisam znao niti da postoji, dok moji sinovi nisu rekli kako bi se voljeli jednog dana boriti protiv njega. Pitao sam ih protiv koga se to žele boriti i tko je on. Onda sam saznao da je velika zvijezda. Svi znaju tko je on i drago mi je što je sjeo na isti vlak sa mnom i Royem", rekao je Mike nakon završetka priredbe.

I on je svojevremeno bio protiv nekih kombinacija koje nemaju veze s boksom na najvišoj razini, no mišljenje je promijenio, a nada se kako na to može navesti i druge.

"Slušajte, zbog svog ega sam štošta znao reći, no ja zapravo želim pomoći boksu. Boksački svijet duguje momcima s YouTubea malo respekta. Zaslužuju i neke pojaseve jer oni su trenutno ti koji boks drže živim. Boks je umirao, UFC nam već godinama praši dupe, a sad imamo YouTube boksače s 25 milijuna pogleda. Boks se vraća i to zahvaljujući njima", pohvalio je u prvom planu Jakea Paula i njegovog još popularnijeg brata Logana.

Jake je snimku svog meča objavio na svom Youtube kanalu, a u manje od 12 sati došla je do preko tri milijuna pogleda.

Njegov spomenuti brat Logan Paul ovih dana pokušava izboriti meč protiv Floyda Mayweathera, a čak je uvjeren kako ga na račun svojih fizikalija može pobijediti. Znamo da bi Mayweather, ako financijska strana bude dobra, takav meč mogao i prihvatiti.

Linker
15. travanj 2024 18:21