K1 i Boks

Mike Tyson o doping testiranju: 'Koristio sam umjetno spolovilo i urin mog djeteta'

Mike Tyson
 screenshot/YouTube
Zanimljivu priču uz neočekivano priznanje o svojim vlastitim doping testiranjima iznio je Mike Tyson

Tijekom cijele karijere Mike Tyson bio je čist po pitanju dopinga. Imao je zakonskih problema, živio je raskalašeno i nekontrolirano je potrošio sav novac koji je na vrhuncu karijere stekao. No, što se tiče nedozvoljenih sredstava, s tim nikad nije imao problema i svaki meč je legalno odradio.

No, sada je otkrio kako po tom pitanju nije bio u potpunosti pošten. Gost njegovog "Hotboxing" podcasta bio je UFC-ov potpredsjednik Jeff Novitzky, trenutno najistaknutija osoba u svijetu borilačkog sporta po pitanju borbu protiv korištenja nedozvoljenih sredstava. I tijekom tog razgovora pojavila se tema korištenja "Whizzinatora". Riječ je o umjetnom spolovilu u koje je moguće ugraditi cjevčicu do malog spremnika tekučine.

Kako kod testiranja agenti anti-doping agencija prate sportaše, da bi se uvjerili kako nema presipavanja ranije uzetog tuđeg urina, upravo je Whizzinator postao popularna metoda, jer se radi o izuzetno kvalitetnoj replici. No, sve je iznenadilo kad se unutar te teme ubacio Tyson, priznajući da je isti koristio.

"Bilo je sjajno. Stavio sam urin mog djeteta u to. No, jednom sam koristio urin moje supruge i ona mi je rekla da se nadam kako neću ispasti trudan ili nešto slično tome. Tada sam rekao da ćemo njen koristiti samo tim putem. Uistinu sam se zabrinuo da bih mogao ispasti trudan", rekao je Tyson uz glasan smijeh.

Nije naveo gdje, kada i koliko puta je koristio tu metodu, ali je zato bio upitan je li se pobrinuo da sve bude u redu, odnosno je li njegova oprema bila odgovarajuće boje.

"Jesam, imao sam opremu prave boje, bio je smeđ. Tip koji me provjeravao je bio pravi opaki macho, ali je bio uplašen. Izvadio sam ga van, a on je okretao glavu i govorio mi da uzmem čašicu. Taj macho tip me nije htio niti pogledati", dodao je.

Iron Mike nije otkrio zašto je odabrao varanje, kao niti korištenje čega se bojao da bi mu test mogao pokazati. S teme se nakon toga otišlo te je sve ostalo "u zraku".

Linker
18. travanj 2024 03:54