K1 i Boks

Mike Tyson opet će pomagati Ngannouu u pripremama za Joshuu: ‘Ispunit će mu sve želje‘

Mike Tyson i Francis Ngannou

 IAN MAULE/AFP/PROFIMEDIA Ian Maule/afp/profimedia
Njegova prisutnost u kampu za Furyja neizmjerno je pomogla

Francis Ngannou je prošle godine debitirao u profesionalnom boksu, a u sport ga je uveo Mike Tyson. "Najopakiji čovjek na planeti" bio je dio Ngannouovog trening kampa za njegovu borbu protiv Tysona Furyja kada je izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Unatoč porazu, njegova izvedba donijela mu je još jednu mega borbu, ovaj put protiv Anthonyja Joshue. U razgovoru za TalkSPORT, trener Dewey Cooper, rekao je da je Tysonovo sudjelovanje u kampu za Furyja neizmjerno pomoglo borčevoj motivaciji.

"Dogovorio se s Mikeom Tysonom da će, ako se boksa, morati biti u kutu jer je bio toliko utjecajan na Francisovu želju da krene na ovo putovanje, morao je biti dio toga. Trenirao je ‘Predatora‘ kad je mogao. Mislim da je glavni faktor, osim sjajnih treninga i instrukcija, bila Francisova motivacija. Kad je Mike Tyson došao u dvoranu, Ngannou je bio poput djeteta na božićno jutro koje se sprema otvoriti svoje darove", kazao je, a zatim naglasio da očekuje da će "Iron Mike" biti uključen u kamp za Joshuu u nekoj mjeri.

"Na koji god način Francis želi da Mike Tyson bude uključen, bit će. Ispunit će mu sve želje. Dakle, nadam se da će proći kao prošli put i nastaviti implementirati svoj mentalitet i tehniku. Siguran sam da hoće, ali u svakom slučaju, Ngannou će biti i više nego spreman za meč protiv Joshue", zaključio je.

Joshua i Ngannou sučelit će se 8. ožujka u Rijadu.

Linker
26. travanj 2024 01:01