K1 i Boks

Mike Tyson otkrio faktor koji mu je pomogao dominirati teškom kategorijom: ‘To je ključ da budeš veliki borac!‘

Mike Tyson

 IAN MAULE/AFP/PROFIMEDIA Ian Maule/afp/profimedia
Napravio je usporedbu s drugim teškašima koji imaju različite fizičke gabarite

"Iron" Mike Tyson osvojio je svijet boksa kao nitko do sada na putu da postane najmlađi svjetski prvak u teškoj kategoriji Teškaška legenda detaljno je opisala razliku između sebe i ostalih boraca njegove ere i zašto je uspio doći do vrha divizije.

Sa samo dvadeset godina, Tyson je skupio nevjerojatan rekord od 27-0 s 25 pobjeda nokautom i 19 prekida u drugoj rundi ili ranije. Borio se 13 puta 1986. godine, od kojih je posljednja bila protiv Trevora Berbicka u studenom za WBC naslov.

U skladu s formom, Tyson je pregazio Berbicka u samo dvije runde i srušio rekord Floyda Pattersona te postao najmlađi prvak divizije ikada. Svoju titulu prvaka teške kategorije obranio je devet puta prije slavnog poraza od Bustera Douglasa 1990., ali se vratio na tron ​​1996. pobjedom nad Frankom Brunom, nakon boravka u zatvoru koji ga je držao izvan ringa više od četiri godine.

Na svom Snapchatu, Tyson je tvrdio da je faktor njegovog uspjeha uglavnom njegovo kretanje, čemu je pridonio njegov niži rast (1,78 metara) u usporedbi sa svojim mnogo višim protivnicima.

“Brzina, eksplozivna snaga i agilnost. Zapamtite da sam bio teškaš koji se kretao kao borac koji je bio puno manji od ostalih, a tu je i moj rad nogu što je ključ da budeš veliki borac!"

Nakon što je izgubio svoj WBA naslov od Evandera Holyfielda 1996. i nije ga uspio vratiti u revanšu sljedeće godine, Tyson će se još jednom boriti za svjetske titule protiv Lennoxa Lewisa 2002. , gdje je poražen u osmoj rundi, prije nego što se konačno povukao s omjerom od 50-6 i nasljeđem jednog od najubojitijih boksača koji ikad kročio u ring.

Linker
27. travanj 2024 01:22