K1 i Boks

Mike Tyson otkrio imena njemu najdražih boksača današnjice: 'Ta dva lika se moraju boriti!'

Mike Tyson
 THOMAS SAMSON / AFP
Legendarni teškaški prvak Mike Tyson bez razmišljanja je otkrio imena njemu najdražih boksača današnjice...

Ako ste pomislili da je Iron Mike svoje favorite pronašao u 'kraljevskoj kategoriji', gadno ste se prevarili. Naime, nedavno razgovarajući s poznatim reperom i boksačkim fanom Fat Joeom, Tyson je otkrio kako su mu trenutno omiljeni boksači - Vasyl Lomachenko (14-1) i Gervonta Davis (23-0)!

"Sviđa mi se Lomachenko, onaj mali Ukrajinac. A sviđa mi se i Gervonta Davis, onaj mali kojeg zovu 'Tank'. Ta dva lika se moraju boriti", jasno je poručio Tyson.

Iako je bio poznat po svom agresivnom boksu i razornim nokautima, Mike zapravo puno više cijeni tehnički dotjerani boks.

"Nije li to čudno. Više volim sofisticiranog boksača, nešto poput Pernella Whitakera. Sviđaju mi se borci 'plesači', ali oni koji plešu pred vama, a ne oni koji bježe okolo", dodao je bivši teškaški prvak.

Tysonova želja o međusobnom susretu Lomachenka i Davisa mogla bi se i ostvariti. Štoviše, Gervonta je sam u jednom razgovoru s ESPN-om izjavio kako "vjeruje da će se borba njega i Lomachenka dogoditi u pravo vrijeme".

World featherweight boxing champion Vasyl Lomachenko of Ukraine celebrates his ninth round knockout victory over Gamalier Rodriguez of Puerto Rico  on May 2, 2015 at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)
FREDERIC J. BROWN / AFP
Vasyl Lomachenko

Fenomenalni Ukrajinac jedan je od najboljih boksača današnjice koji je do titula stizao u tri različite kategorije (perolakoj, superperolakoj i lakoj), a pored toga je i ponosni vlasnik nevjerojatne amaterske karijere koja broji čak 396 pobjeda i samo jedan poraz koji je potom osvetio dva puta. Pored toga, Lomachenko je i dvostruki olimpijski pobjednik (2008. i 2012.) i dvostruki svjetski prvak (2009. i 2011.), a danas je vlasnik WBA (Super), WBO i WBC titula u lakoj kategoriji.

Screenshot (YouTube)
Gervonta Davis

S druge strane, Davis je aktualni WBA (Regular) prvak u lakoj koji je prije dolaska u tu kategoriju već bio vlasnik IBF i WBA (Super) titula u superperolakoj. Tijekom karijere je ostvario 23 pobjede iz isto toliko nastupa, a čak 22 stigle su nakon nokauta ili tehničkih nokauta. Spomenimo i kako o Davisovoj karijeri skrbi Mayweather Promotions, a sam Floyd Mayweather Jr. ne ustručava se javno hvaliti svog pulena pa ga je tako jednom prigodom nazvao i "najuzbudljivijim boksačem današnjice".

Linker
20. travanj 2024 09:54