K1 i Boks

Mike Tyson ponosan je na Francisa Ngannoua: ‘Kao da sam upravljao ‘joystickom‘, stvarno sam zahvalan!‘

 IAN MAULE/AFP/PROFIMEDIA Ian Maule/afp/profimedia
Za one koji ne znaju, legendarni boksač trenirao je Kamerunca za ovaj meč

Francis Ngannou pokupio je simpatije boksačkog svijeta nakon sjajne predstave protiv Tysona Furyja, a imun nije bio niti njegov trener, Mike Tyson. "Iron Mike" pohvalio je "Predatora" zato što ga je u potpunsoti slušao u meču s "Gypsy Kingom" i držao se dogovorenog plana.

Legendarni boksač Tyson pomogao je trenirati Ngannoua da odradi svih 10 rundi s Furyjem u njihovom boksačkom meču pretprošle subote u Saudijskoj Arabiji. Ngannou je bacio WBC prvaka teške kategorije u nokdaun tijekom treće runde, ali je na kraju ipak izgubio borbu podijeljenom odlukom sudaca. Tyson je trenirao Ngannoua za borbu za koju su mnogi mislili da nema šanse, a izjavio je da je veoma ponosan na njega zbog svega što je učinio i na koji način.

"Bio sam stvarno ponosan na njega jer je slušao sve što sam rekao, bilo je kao da upravljam ‘joystickom‘. Svima sam pričao o sjajnom lijevom krošeu koji je dobacio na svog sparing partnera i zapravo ga slomio te sam znao da ako pogodi bilo koga tim lijevim krošeom, gotov je - i bio sam u pravu. Šampion je pao. Sretan sam i zahvalan što sam uključen u njegovu slavu i njegovu pobjedu. Siguran sam da ćemo još dugo viđati gospodina Francisa u ringu", izjavio je Tyson u epizodi emisije "Hotboxin‘ with Mike Tyson".

Ngannou traži revanš s Furyjem, ali očekuje se da će se "Kralj Cigana" u idućem meču suočiti s Ukrajincem Oleksandrom Usykom - borba za koju su već bili potpisani ugovori i najavljena je prije nego što se borba protiv Ngannoua uopće dogodila, ali promijenio se datum jer je prvotni plan bio da se bore 23. prosinca. Njihova neosporna borba za ujedinjenje naslova u teškoj kategoriji navodno će se dogoditi u veljači iduće godine, a uskoro bismo trebali saznati i točan datum.

Linker
05. svibanj 2024 20:13