K1 i Boks

Mike Tyson pred tužbom: ‘Potrošili smo preko 30 milijuna dolara na njegovu borbu‘

Mike Tyson
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čini se kako ‘‘Iron‘‘ Mikea čeka pravna bitka protiv Triller‘s Fight Club kompanije

Mike Tyson krajem studenog protekle godine odradio je egzibicijski boksački meč protiv Roya Jonesa Jr.-a. Cjelokupna priredba bila je PPV, a popratnog sadržaja nije manjkalo. ''Iron'' Mike oduševio je formom u kojoj se pojavio, a iako je zadao osjetno veći broj udaraca i djelovao bolje od svog protivnika, borba je na koncu završila neriješenim ishodom. Tyson planira nastaviti s egzibicijskim borbama, no čini se kako ne planira više surađivati s Triller kompanijom.

Naime, legendarni boksač pokrenuo je Mike Tyson's Legends Only League. Radi se o ligi koja je zapravo promocija za ugovaranje egzibicijskih borbi u kojima bi sudjelovali legendarni borci. Međutim, Tyson planira ligu proširiti i na ostale sportove. Upravo borba Tysona i Roya Jonesa prva je priredba u sklopu Legends Only lige. Triller je u cijeloj toj priči poslužio kao glavni medijski partner, a radi se američkoj usluzi društvenih mreža za razmjenu videozapisa. Ipak, unatoč prvotno planiranom nastavku suradnje, Tyson nema namjeru surađivati s Trillerom.

''Nemam nikakav ugovor s Trillerom. Partner sam u Legends Only League i moj idući nastup biti će u sklopu te lige. Nikada više neću poslovno surađivati s Trillerom. Ako netko od njih tvrdi da me predstavlja i da polaže prava na moje ime, znajte da ne govori istinu. Ja nisam niti ću ikada biti s njima.'', rekao je Tyson u svome obraćanju na Instagram profilu.

Nažalost po Mikea, čini se kako čelnici Trillera ne planiraju samo tako odustati od suradnje. Ryan Kavanaugh šef je navedenog servisa za razmjenu videozapisa, a spreman je tužiti Tysona ukoliko pokuša boksati bez njihove nadležnosti. Kako prenosi Mike Coppinger na svom Twitter profilu, Kavanugh je uputio pismo upozorenja MIkeu Tysonu.

''Inicijalna ideja bila je da ugovorimo treću borbu između tebe i Evandera Holyfielda. Pristali smo na isplatu od 25 milijuna dolara za taj meč. Naknadno smo saznali kako se Evander ne želi boriti i dogovorena je borba protiv Roya Jonesa Jr.-a. Tako nam je barem rečeno iz tvog tima. Kasnije smo saznali kako se Evander htio boriti no također je naišao na probleme s tvojim timom. Svejedno nismo odlučili pregovarati oko nove cijene nego smo pristali isplatiti 25 milijuna dolara pod pretpostavkom kako će borba između tebe i Holyfielda biti iduća. Nitko osim Trillera nije bio spreman isplatiti taj novac usred COVID-19 pandemije. Isplatili smo svaki obećani novčić i nitko se nije žalio da nismo.'', navodi Ryan Kavanaugh u dijelu svoga pisma.

''Neupitno je kako imamo ugovorna prava na tvoju iduću borbu, uključujući i onu s Evanderom. Potrošili smo preko 30 milijuna dolara na tvoju prvu borbu unatoč tome što su nam govorili da se radi o ludom riziku koji nitko nije spreman prihvatiti. Učinili smo to zbog prava na borbu između tebe i Holyfielda. Također smo i u dogovoru s Evanderom.'', napisao je Kavanugh u svome pismu.

Iz Trillera tvrde kako su proslijedili bankovne potvrde kojima dokazuju da su organizacijama koje zastupaju Tysona platili 25 milijuna dolara za borbu protiv Roya Jonesa Jr.-a te tvrde kako je Tyson trebao čisto zaraditi barem 15 milijuna dolara kad se odbiju troškovi koje mora isplatiti svojim zastupnicima.

Čini se kako ovakvih stvari u boksu nikad ne nedostaje, a bit će zanimljivo popratiti rasplet ove situacije.

Kompletno pismo Ryana Kavanaugha možete pročitati pri dnu teksta.

Linker
14. travanj 2024 15:55