K1 i Boks

Mike Tyson priznao da je bio ‘na gljivama‘ u borbi s Roy Jonesom: ‘Volio bih da sam to konzumirao i prije‘

ROY JONES Jr. and MIKE TYSON 

 Joe Scarnici/POOL/Zuma Press/Profimedia
Inače je veliki zagovornik gljiva

Legendarni Mike Tyson vratio se u ring prije nešto više od godinu i pol dana u ekshibicijskoj borbi protiv također bivšeg svjetskog prvaka i donedavno aktivnog boksača Roy Jonesa Jr-a. Borba je otišla do sudačke odluke i završila neriješeno, a fanovi su mogli uživati u Tysonovim poznatim eskivažama i agresivnom stilu borbe. Cijeli event je također ostvario i veliki financijski uspjeh.

Tyson je nedavno priznao da je borbu odradio pod utjecajem opojnih sredstava, točnije psihodeličnih gljiva. Mike je inače veliki zagovornik gljiva, a znao ih je konzumirati i pred kamerama. Sada je za The Pivot podcast dočarao kakve utjecaje su gljive imale na njegovu izvedbu protiv Jonesa.

"Gljive se ne koriste da pobjegneš od stvarnosti. One mi pomažu pri treniranju i poboljšavaju mi boksačke sposobnosti. Kada boksam, ne osjećam udarce. To je kao nekakav čarobni napitak. Vidjeli ste moju izvedbu. Bio sam na gljivama tada."

"Ne bih se nikada borio bez njih, jeste ludi? I bez trave. Žao mi je što to nisam koristio ranije rijekom karijere. Baš sam ljut što nisam znao za to. Riječ "droga" je previše negativna za ovo."

Psilocibin, kojeg inače prirodno luče psihodelične gljive nije ilegalan u svijetu borilačkog sporta. I uzimajući u obzir činjenicu da se ovdje radilo o ekshibicijskoj borbi, testiranja nisu bila toliko striktna. Tyson i dalje razmatra protiv koga bi se iduće mogao boriti, a najizglednija opcija je jedan od braće Paul.

Linker
19. travanj 2024 04:05