K1 i Boks

‘Mislio sam da će Ngannou biti bolji. Izgledalo je kao da se Joshua bori protiv nekog na razini lokalnog distrikta‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE Afp
Whyte misli da mu je borba protiv Furyja dala lažno samopouzdanje

Prošlog petka svjedočili smo boksačkom spektaklu u Rijadu gdje je Anthony Joshua očitao boksačku lekciju Francisu Ngannouu. "AJ" je zaustavio bivšu UFC superzvijezdu u roku od dvije runde brutalnim nokautom koji je ostavio "Predatora" bez svijesti na podu.

Sve to se odvilo samo nekoliko mjeseci nakon što je Ngannou Tysonu Furyju pružio težak meč u borbi koju je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Kobnu sudbinu Kamerunca komentirao je i boksački veteran Dillian Whyte. U razgovoru za Sky Sports, Whyte se činio više razočaran Ngannouom nego impresioniran Joshuom.

"Mislim da mu je borba protiv Furyja dala lažno samopouzdanje do te mjere da je, kada je primao udarce, ostao miran i nije pokušavao micati glavu. ‘AJ‘ je udarač i ne stojite samo ispred nekoga poput njega sa spuštenim rukama i zatim mijenjate gard usred borbe. Znao sam da bi Joshuina snaga mogla biti previše za njega. Mislio sam da će Ngannou biti malo bolji, da budem iskren, ali... Govorimo o svjetskom prvaku koji se bori protiv nekoga na razini lokalnog distrikta".

Whyte je neaktivan od njegovog pozitivnog doping testa u pripremama za revanš s Joshuom u kolovozu prošle godine. Međutim, "The Body Snatcher" vraća se u ring u nedjelju te se bori protiv Christiana Hammera u Irskoj.

Linker
24. travanj 2024 00:49