K1 i Boks

Moses Itauma opravdao je naše riječi! Lakoćom je riješio Istvana Bernatha u prvoj rundi

Moses Itauma

 SCREENSHOT/DAZN
Nevjerojatna brzina ruku jedna je od njegovih glavnih odlika, što je osjetio i Mađar

Mike Tyson bio je star 20 godina i 145 dana u trenutku kada je došao do WBC-ove titule svjetskog prvaka. Tyson je nokautirao Trevira Berbicka u drugoj rundi na boksačkom spektaklu održanom u Las Vegasu.

Te davne 1986. godine Tyson se upisao u povijest kao najmlađi svjetski teškaški prvak u povijesti, a njegov rekord još uvijek nije oboren. No, trenutno postoji dobar kandidat za oboriti ovaj rekord.

Njegovo ime je Moses Itauma, a danas se borio protiv Mađara Istvana Bernatha.

Prva runda krenula je s puno akcije, a Itauma je odmah pokazao kakav je potencijal. Brze ruke radile su probleme Bernathu, a nakon minute i pol završio je u nokdaunu. Ipak, uspio se ustati, ali britanski prospekt nastavio ga je bombardirati i sudac je prekinuo meč te je to bila još jedna pobjeda tehničkim nokautom.

Nevjerojatna brzina ruku jedna je od njegovih glavnih odlika. Već sada može se reći da ima možda i najbrže ruke u kategoriji, a vrlo je i precizan sa svojim udarcima, što je osjetio i Mađar.

Ovo mu je bila šesta pobjeda u karijeri i četvrta nokautom te je opravdao sav "hype" koji se stvara oko njega. Hoće li i postati superzvijezda, saznat ćemo jako brzo...

Linker
18. svibanj 2024 10:30