K1 i Boks

Motiviran uspjehom Artema Lobova, Cejudo prozvao Lomachenka

Henry Cejudo
 Instagram
BKFC meč u kojem je bivši (ispodprosječni) MMA borac, Artem Lobov, savladao bivšeg svjetskog boksačkog prvaka Paulieja Malignaggija, izazvao je razne reakcije u borilačkoj javnosti. Jedan od onih koji su reagirali bio je i trenutni UFC-ov dvostruki prvak, Henry Cejudo.

Artem Lobov zasluženo je došao do pobjede nad bivšim svjetskim boksačkim prvakom Paulijem Malignaggijem, u njihovom "bare knuckle" meču. "Russian Hammer", inače ispodprosječan MMA borac (13-15), pokazao je hrabrost, želju i inicijativu te je barem na kratko postao heroj svih MMA boraca koji godinama doživljavaju omalovažavanje od strane boksača i boksu privržene okoline.

Tako smo na društvenim mrežama mogli vidjeti jako puno komentara koji slave pobjedu slobodne borbe nad boksom, no neki su otišli i korak dalje. Najpoznatiji i trenutno najaktualniji među njima je UFC-ov prvak muha i bantam kategorije, Henry Cejudo. On je odlučio proslaviti pobjedu Artema Lobova prozivanjem vjerojatno najboljeg boksača današnjice.

"Artem Lobov (13-15 MMA), bivši UFC borac, pobijedio je jednoglasnom odlukom Paulieja Malignaggija (36-8 boks), bivšeg svjetskog prvaka. Što tek mislite da bi onda olimpijski pobjednik i dvostruki UFC prvak napravio boksaču Vasylu Lomachenku", napisao je Cejudo, koji se trenutno oporavlja od operacije i ove se godine više neće vraćati u Octagon.

Za one koji možda nisu upoznati sa stanjem stvari, Lomachenko je trenutno najdominantniji boksač svijeta, koji je već nekoliko velikih imena doveo do situacije da u ringu izgledaju nemoćno. Cejudo je, s druge strane, sve bolji MMA borac koji konstantno napreduje i moguće da njegovi najbolji rezultati tek slijede. No, u ovom slučaju se nadamo kako se samo šalio.

Linker
24. travanj 2024 17:46