K1 i Boks

‘Možda i najbolji meč koji sam uživo gledao‘: Prisjetite se Plazibatovog rata s novom Gloryjevom senzacijom

Aleksandar Pupac |Bahram Rajabzadeh vs. Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Hrvatski kickboksač imao je jako teške mečeve još tijekom amaterskih dana

Proteklih nekoliko godina hrvatski kickboksač Antonio Plazibat etablirao se kao drugi najbolji teškaš na svijetu. Sedam pobjeda u osam nastupa pod okriljem Gloryja upisao je Plazibat, a trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede.

Ne samo da je upisao četiri pobjede zaredom, nego je sve četiri upisao brutalnim nokautima. Dakle, osim što pripada najboljim teškašima na svijetu, Plazibat je danas i jedan od najatraktivnijih kickboksača na svijetu. Antonio je nakon poraza od Nordinea Mahieddinea u 12. mjesecu 2020. godine odlučio nabaciti dodatnu masu i pretvorio se u jednog od najubojitijih udarača na svijetu.

Redom je rušio Tarika Khbabeza, Benjamina Adegbuyija, ponovno Khbabeza, a zatim Raula Catinasa u 11. mjesecu prošle godine. Večeras ga čeka meč protiv timskog kolege Kevina Tariqa Osara, a pobjednik tog meča postat će privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije.

Glory traži privremenog prvaka, jer prvak Rico Verhoeven oporavlja se od teške ozljede koljena i upitno je kada će se vratiti u ring. Tijekom prošle kalendarske godine Rico nije odradio niti jedan jedini nastup unutar Gloryjevog ringa i privremeni prvak očekivano je rješenje.

Plazibat i Osaro najavljuju fantastičan meč koji će definitivno završiti prekidom, a u više navrata složili su se kako bi kraj mogao nastupiti već u prvoj rundi. Bit će to samo još jedan u nizu Plazibatovih atraktivnih mečeva, a takve mečeve pružao je još od amaterskih dana.

Naime, prije nekoliko dana u Podcast Inkubatoru gostovali su Mladen Brestovac i njegov trener Aleksandar ‘‘Aco‘‘ Pupac. Pupac je u jednom dijelu emisije spominjao Azerbajdžanca Bahrama Rajabzadeha, novu Gloryjevu uzdanicu u teškoj kategoriji. 31-godišnji Rajabzadeh iza sebe ima 62 pobjede i jedan poraz u profesionalnim vodama, a izgubio je samo od Sergeja Maslobojeva. Nedavno smo Rajabzadeha imali prilike gledati na Glory 86 eventu, a nokautom u prvoj rundi porazio je iskusnog Luisa Tavaresa. Rajabzadeh će vjerojatno biti dio Gloryjevog Grand Prixa koji nas čeka krajem godine, a lako je moguće da u skorije vrijeme dođe do revanša između njega i Plazibata.

Da, dobro ste pročitali. Rajabzadeh i Plazibat imaju zajedničku povijest, ali baš iz amaterskih dana. Aleksandar Pupac je u Inkubatoru spomenuo kako su se Plazibat i Rajabzadeh borili 2018. godine u finalu WAKO Europskog prvenstva. Pupac je naglasio da je to možda i najbolji meč koji je uživo gledao, a nakon tri runde prepune akcije, Plazibat je slavio na bodove i postao je europskim prvakom.

Sjajna je stvar što je snimka tog meča dostupna na YouTubeu i meč možete pogledati u cijelosti. Rajabzadeh se tada pokazao kao nevjerojatno nezgodan protivnik i Plazibat se morao namučiti da ga porazi.

Snimku tog meča možete pogledati u videu ispod teksta, a bilo bi više nego zanimljivo vidjeti kako bi se odvio revanš između Plazibata i ovog jako opasnog borca iz Azerbajdžana.

Linker
26. travanj 2024 00:12