K1 i Boks

Muškarac pokušao otvoriti vrata aviona koji je prevozio Joshuinu majku, brat Dilliana Whytea heroj putnika!

 Screenshot (Ilustracija/ YouTube, Instagram)
Prava drama odvijala se u avionu koji je letio za Saudijsku Arabiju, a junak u ovoj priči postao je Dean Whyte, brat jednog od najboljih teškaša današnjice Dilliana Whytea.

Jedan veliki incident, ali srećom bez ozbiljnih posljedica, dogodio se u avionu British Airwaysa koji je u ponedjeljak letio iz Heathrowa za Rijad gdje se ove subote održava veliki boksački spektakl.

Otprilike sat vremena prije slijetanja u glavni grad Saudijske Arabije jedan od putnika doživio je napad panike te pokušao otvoriti vrata aviona.

"Želim izaći", vrištao je, prema The Guardianu, vidno uznemireni muškarac pokušavajući povući ručicu za otvaranje na stražnjem dijelu zrakoplova.

U sveopćoj panici pokušao je reagirati Ian McNally, jedan od putnika, a odmah je i priskočio Dean Whyte koji se ustao sa svog sjedala, dotrčao do vrata, zgrabio i odvukao putnika koji je šokirao ostale.

"Smiri se, smiri se", ponavljao je Whyte dok je pridržavao uznemirenog muškarca.

Nakon nekoliko minuta kaosa i vike, problematični putnik se konačno smirio te je vraćen na svoje sjedalo.

Dean se našao u avionu jer je putovao na meč svog brata koji nastupa na jednoj od uvodnih borbi uoči velikog subotnjeg revanša Andyja Ruiza Jr-a i Anthonyja Joshue.

Britanski mediji javljaju da se u istom avionu nalazila i Joshuina majka Yeta Odusanya, kao i nekoliko članova Matchroom Sporta koji rade na promociji ove priredbe.

"Laknulo mi je kad sam vidio njega (Whytea, op.a.) da trči pomoći", izjavio je ranije spomenuti McNally, dok je drugi svjedok, koji je htio ostati anoniman, dodao:

"Mislio sam da je to kraj, svi koji su pomogli su heroji."

Za The Guardian se oglasio i glavni junak ove priče.

"Bilo je to poput scene iz filma. Kad sam stigao do njega on je vikao da želi van. Uspio sam ga zgrabiti, bio sam ga spreman i zakucati, ali smo vidjeli da nije pri sebi pa sam ga odlučio pokušati smiriti. To je u konačnici i upalilo", objasnio je Whyte

Iz poznate zrakoplovne kompanije tvrde da je vrata usred leta bilo nemoguće otvoriti te su se u obraćanju javnosti ispričali svojim putnicima.

"Naša posada se pobrinula za putnika koji je doživio napad panike. Žao nam je zbog svih problema koje su doživjeli naši klijenti", rekao je glasnogovornik British Airwaysa.

Linker
15. travanj 2024 03:08