K1 i Boks

NA DANAŠNJI DAN: Prije 24 godine Cro Cop je uništio Mikea Bernarda i prošao u četvrtfinale K-1 ‘Grand Prixa‘!

Cro Cop vs. Mike Bernardo

 Facebook, Mirko Cro Cop
Nokaut nad Mikeom Bernardom se često nađe u ‘‘higlightsima‘‘ Mirkove karijere, a nije loše ponekad se prisjetiti i onoga što mu je prethodilo

Nastavljamo s našim serijalom ‘‘Na današnji dan‘‘. Danas nam je na rasporedu, tko drugi, nego Mirko, i to jedan od njegovih legendarnih mečeva iz zlatne K-1. ere. Godina je 1999., a događaj je prvi krug ‘‘World Grand Prixa‘‘ u režiji legendarnog K-1.

Pogađate, riječ je o meču protiv legende, pokojnog Mikea Bernarda. Tada 25-godišnji Mirko taman je odradio osam nastupa za K-1, i to u periodu od 1996. do te 1999. i ovog antologijskog meča. Mike Bernardo, opasni južnoafrički nokauter, bio je dosta iskusniji borac od Mirka u tom trenutku, tako da je za mnoge on bio favorit u ovom meču.

Mirko je tada bio na početku svoje velike karijere, iako je odmah bio ‘‘bačen u vatru‘‘ protiv legendi ovoga sporta. Ne samo da je sve to preživio nego je doživio i ozbiljan uzlet, a u sklopu ovog turnira je još odradio tri velika meča.

Kada je borba počela, Bernardo jednostavno nije znalo što ga je snašlo. Mirkovi snažni udarci su ga ozbiljno ugrožavali, a već ga je u prvoj rundi nokautirao svojim zaštitnim znakom, lijevim ‘‘high kickom‘‘. Sudac je meč prekinuo, a Mirko je prošao u četvrtfinale ovog prestižnog turnira.

Nakon Bernarda, uslijedio je meč s Musashijem, a nakon što je pobijedio i njega, Mirko je u polufinalu pobijedio legendarnog Sama Greca. U finalu je nažalost Cro Cop izgubio od Ernesta Hoosta, no to mu je u tom trenutku predstavljalo vrijedno iskustvo za nastavak karijere.

Nokaut nad Mikeom Bernardom se često nađe u ‘‘higlightsima‘‘ Mirkove karijere, a nije loše ponekad se prisjetiti i onoga što mu je prethodilo. Video je ispod, tako da ćemo vam samo poželjeti da u njemu uživate!

Linker
26. travanj 2024 11:28