K1 i Boks

Nabil Khachab prošao je dalje, 157 kilograma teški Marokanac lakoćom je slavio protiv veterana Adegbuyija

Nabil Khachab

 Screenshot (youtube, Glory)
Impresivan je podatak bio taj da je pogodio 43 udaraca u glavu naspram Adegbuyijevih 16

Treći meč četvrtfinala donio je okršaj između veterana i najstarijeg sudionika, Benjamina Adegbuyija (39) i najmlađeg te najtežeg (157 kilograma), Nabila Khachaba (23) koji je posljednju pobjedu upisao protiv Nikole Filipovića.

Miljenik publike, "The Tank" odmah je krenuo s pritiskom prema rumunjskom predstavniku, no Adegbuyi je dobro kontrirao s "kickovima" i kombinacijama direkata. Problem je bio što Khachab kao da ih nije niti osjetio, što god da je primio, nije ga ni trznulo te je doslovno izgledao kao njegov nadimak, na svom mjenjaču nije imao "rikverc" i samo je gurao prema naprijed. Suci su ovo bodovali 4-1 za Marokanca.

Adegbuyi se dobro borio na zadnjoj nozi, no konstantno se morao nositi s pritiskom prave mašine. Krošei i direkti pogađali su metu - bradu rumunjskog predstavnika, no veteran se jako dobro držao s kontrama. Ipak, nije radio dovoljno dobro da bi uzeo rundu, svih pet sudaca bodovalo je za Khachaba te je bilo jasno da mora ići na prekid u posljednje tri minute.

"Low kickovi" bili su najefektivnije oružje Adegbuyija u zadnjoj rundi, ali ni to nije spriječilo Marokanca da nastavi ići prema naprijed i drži Rumunja na konopcima. Pogađao je sve što je htio, ali čvrsti Adegbuyi nije padao i sve do kraja ostao je na nogama. Nažalost po njega, to mu nije bilo dovoljno protiv "Tanka" koji je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Impresivan je podatak bio taj da je pogodio 43 udaraca u glavu naspram Adegbuyijevih 16, pružio je pravu "tenkovsku" izvedbu te je samo čekao vidjeti hoće li ići na Verhoevena ili Laidounija.

Linker
28. travanj 2024 10:14