K1 i Boks

‘Nadam se da više nikad nećemo vidjeti Ngannoua u boksačkom ringu. On ne pripada tamo‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Ovo je pokazatelj da netko tko nije profesionalni boksač ne bi uopće trebao biti u ringu‘

U spektakularnom boksačkom dvoboju prošlog vikenda, Francis Ngannou, bivši UFC prvak teške kategorije poznat po svojim snažnim udarcima i činjenici da nikada nije bio srušen na pod, suočio se s Anthonyjem Joshuom. Mnogi fanovi smatrali su da bi bivši UFC prvak mogao nokautirati Joshuu. Umjesto toga, dogodilo se sasvim suprotno - "AJ" je nokautirao "Predatora". Carl Froch, bivši prvak u supersrednjoj kategoriji, podijelio je svoje mišljenje o toj sekvenci na svom YouTube kanalu "Froch on Fighting".

“‘AJ‘ zaslužuje sve pohvale, ušao je i obavio posao te je uništio Ngannoua i s tim vrlo vjerojatno završio njegovu boksačku karijeru. Ngannou je zaradio i ipak je zaslužio poštovanje jer je u ring ušao s dva najbolja boksača u igri, ali nismo ga nikad trebali gledati s teškašima u ringu, to jest u boksačkom ringu općenitu. Nadam se da nikad više ni nećemo“, rekao je Froch.

Mnogi su očekivali da će "Predator" svojom snagom pritisnuti Joshuu, no umjesto toga "AJ" je briljirao svojim preciznim udarcima i u samo dvije runde uspio srušiti borca koji nikada nije pao na pod i nakon drugog nokdauna desnim "overhandom" osigurao pobjedu.

"Ovo je pokazatelj da netko tko nije profesionalni boksač ne bi uopće trebao biti u ringu s bivšim prvakom teške kategorije. Za mene, ovo što se dogodilo potpuno je opravdano. Čisti dokaz da je boks umjetnost, slatka znanost, Ngannou jednostavno ne pripada tamo s Anthonyjom Joshuom", naglasio je Froch.

Vrijeme će pokazati hoće li Ngannou imati šanse u budućim boksačkim borbama.

Linker
24. travanj 2024 17:57