K1 i Boks

Najveći boksački spektakl u hrvatskoj povijesti u Areni Zagreb: Stižu domaće zvijezde i svjetski prvak

Bono Bošnjak i Gabrijel Veočić

 DAMIR KRAJAC Cropix
Famozna IBA Noć prvaka u Zagrebu promijenila termin sa siječnja na ožujak 2024.

Međunarodni boksački savez (IBA) pomaknuo je termin održavanja spektakularne IBA Noći prvaka u Zagrebu, najvećeg boksačkog spektakla ikad održanog u Hrvatskoj. Glamurozna Noć prvaka u Zagrebu se trebala održati 13. siječnja 2024., a termin je promijenjen za subotu, 23. ožujka 2024. godine, pišu Sportske novosti.

Za glavni događaj večeri u Zagrebu, bio je predviđen dvoboj za svjetskog prvaka u kategoriji do 51 kg, u 10 rundi između Uzbekistanca Hasanboja Dusmatova, olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka, protiv bivšeg španjolskog olimpijca i profi-boksača Samuela Carmone koji se 2022. borio za WBC naslov svjetskog prvaka. Upravo je nemogućnost održavanja tog dvoboja, a zbog ozljede i zaraze koronavirusom obojice boksača razlog pomicanja termina za 23. ožujka odnosno proljeće.

Za IBA Noć prvaka u Zagrebu predviđene su uz glavnu borbu za svjetski naslov, još četiri borbe (po 8 rundi) za kontinentalne naslove odnosno za prvaka Europe, Amerike, Azije i Afrike.

Pobjednik dvoboja za naslov svjetskog prvaka zaradit će 300.000 dolara, poraženi 200.000 dolara, dok će pobjednici borbi za kontinentalne naslove biti nagrađeni s po 150.000 dolara. U Zagrebu su, u Areni predviđene i borbe hrvatskih boksačkih zvijezda - olimpijca Gabrijela Veočića i olimpijskog kandidata Luke Pratljačića, potvrđen je i nastup našeg olimpijca iz Rija 2016., Hrvoja Sepa!

Gabrijel Veočić trebao bi se boriti u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) protiv najboljeg poluteškaša današnjice Kubanca Arlena Lopeza, dvostrukog olimpijskog pobjednika (Rio de Janeiro 2016. i Tokio 2021.), ujedno inače svjetskog prvaka, te trostrukog pobjednika Panameričkih igara!

Hrvoje Sep (do 80 kg) trebao bi se boriti protiv Španjolca Jalidova Gazimagomeda Gafurova koji je na Svjetskom prvenstvu u Taškentu 2023. godine u borbi za medalju prekidom pobijedio upravo našeg Gabrijela Veočića.

Superteškaš Luka Pratljačić, pobjednik nedavnog Grand Prixa u Zagrebu nad Markom Milunom, borio bi se protiv Austrijanca Ahmeda Hagaga, europskog prvaka do 22 godine iz Poreča 2022.

Svi naši aduti Veočić, Sep i Pratljačić borit će se u mečevima od šest rundi po tri minute. Za IBA Noć prvaka u Zagrebu prema sadašnjem rasporedu predviđeno je ukupno 10 vrhunskih borbi - uz dva uvodna, tri dvoboja naših predstavnika, četiri borbe za naslove prvaka Europe, Amerike, Azije i Afrike, te borba za svjetskog prvaka! Spektakl među konopcima zajamčen!

Linker
26. travanj 2024 06:10