K1 i Boks

Napokon je službeno potvrđen Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji: Poznat je datum, kao i svi sudionici turnira!

Rico Verhoeven i Antonio Plazibat

 Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia|orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia
Najveća svjetska kickboksačka organizacija ponudit će nam pravi spektakl tijekom sljedeće kalendarske godine

Prije nekoliko dana pisali smo vam kako je Antonio Plazibat dobio pozivnicu za nastup na velikom Gloryjevom Grand Prixu. Radi se o turniru teškaša na kojem će nastupiti ukupno osam boraca.

Tada smo vam pisali kako datum samog turnira još uvijek nije poznat. Glory je početkom godine najavljivao kako ćemo ovaj turnir gledati krajem ove kalendarske godine, ali već neko vrijeme jasno je da će priredba biti na rasporedu tijekom 2024. godine.

Sinoć, tijekom Glory 90 eventa, došla je službena potvrda održavanja turnira. Glory 90 održati će se 9. ožujka (treći mjesec) 2024. godine, a Nizozemska će ugostiti taj spektakl.

Tri pobjede u istoj večeri morat će upisati borac koji će osvojiti ovaj turnir, a sve ovo podsjeća na neka dobra, stara kickboksačka vremena, dok su ovakvi turniri bili redovna pojava.

Kad su u pitanju borci koji će nastupiti na turniru, poznato je svih osam imena. Nabil Khachab izborio je mjesto sinoćnjom pobjedom protiv srpskog teškaša Nikole Filipovića, a osmo mjesto pripalo je teškašu bez kojeg ovaj turnir jednostavno ne bi bio potpun.

Radi se o Ricu Verhoevenu, kralju teške kategorije. Prvak Gloryjeve ‘‘kraljevske kategorije‘‘ potpisao je novi trogodišnji ugovor s organizacijom i potvrđeno je njegovo sudjelovanje na turniru.

Dakle, Plazibatu se napokon otvara prilika za susret s Verhoevenom. Naravno, sve ovisi o ždrijebu, a puno će se pitati i ostale sudionike. Tariq Osaro prvi je izborio svoje mjesto na ovom turniru, a tu će biti i sjajni kickboksači poput Levija Rigtersa i Bahrama Rajabzadeha.

Sofian Laidouni, Uku Jurjendal i Nabil Khachab bit će u kategoriji autsajdera, ali turnirski format gotovo uvijek ponudi iznenađenja i ne smijemo ovu trojku unaprijed otpisivati.

Odlična je vijest da Glory vraća turnirski format i jedva čekamo svjedočiti ovom spektaklu. Nadamo se da će naš najbolji kickboksač izaći kao pobjednik!

Linker
01. svibanj 2024 09:59