K1 i Boks

‘Ne, dugo izbivanje iz sporta nije problem. U pitanju su isključivo on i njegov trener, ništa više od toga‘

US‘ Deontay Wilder (L) competes with New Zealand‘s Joseph Parker during their heavyweight boxing match at the Kingdom Arena in Riyadh on December 23, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE/AFP)

 FAYEZ NURELDINE Afp
Odao je priznanje gdje se priznanje odati mora i treba

Deontay Wilder vratio se u ring na "Danu obračuna" nakon samo jedne runde boksanja u dvije godine, a kasnije ga je lako pobijedio Joseph Parker. Bilo je nekih spominjanja Amerikančeve neaktivnosti u uvodu, no kladioničari i većina stručnjaka odabrali su ga da zaustavi Parkera.

Teškaš s Novog Zelanda, inače bivši svjetski prvak, odbio se držati tog scenarija. Kontrolirao je tempo, zauzeo sredinu ringa i napao Wildera u rafalima.

Bilo je to najveće iznenađenje priredbe, a Wilderovi planovi za meč s Anthonyjem Joshuom sada su vjerojatno isključeni. Govoreći za FightHype, Malik Scott je odbio kriviti neaktivnost zbog poraza, umjesto toga odajući priznanje Parkeru i njegovom treneru, Andyju Leeju.

"Ne, po mom mišljenju najveći problem bili su Parker i njegov trener te plan igre koji su imali, a on nije riskirao nepotrebno da bude pogođen ludom kontrom kao što je Helenius učinio. Za mene je naš problem bio Joe Parker. Sada, u mješavini toga, moramo zadržati stvarnost realnosti - borio se protiv tipa koji doslovno nije bio aktivan dvije godine. Je li zato došlo do gubitka? Ne mogu to reći jer ne želim preuzimati zasluge od boraca", odao je priznanje Scott gdje se priznanje odati mora i treba.

Wilder nije uspio pogoditi onu vrstu udarca s kojom je dobio u 42 borbe nokautom, ali Scott kaže da je čak i ostatak njegove igre nedostajao. Kako god bilo, činjenica je da nije ličio na sebe, a hoće li uspjeti popraviti nešto u narednom vremenu, znat ćemo kada ugovori iduću borbu.

Linker
27. travanj 2024 19:37