K1 i Boks

Ngannou nakon okršaja s Furyjem: ‘Pobijedio sam, to je neupitno, ali jednu stvar sam znao i prije meča...‘

Francis Ngannou i Tyson Fury

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Predator‘ smatra da je učinio dovoljno da pobjeda ode na njegovu stranu

Suprotno svim najavama i stručnim analizama, Francis Ngannou u subotu je isporučio vrhunsku izvedbu protiv Tysona Furyja i bio nadomak pobjede protiv svjetskog WBC prvaka. Šokirao je borilački svijet poslavši "Gypsy Kinga" na pod u trećoj rundi, a novi momentum je imao i u osmoj dionici, da bi, na koncu, izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Čini se kako je Fury direktima i ukupno većim brojem pogođenih udaraca "ukrao" pobjedu, a rasplet je to s kojim se ne slaže dobar dio borilačke zajednice, uključujući i mnoge borce, pa i samog Ngannoua.

Jedan je sudac bodovao 95-94 za bivšeg UFC-ovog prvaka, dok su ostala dvojica dala 95-94 i 96-93 za Furyja. "Predator", međutim, smatra da je u ringu Boulevard Halla u Rijadu napravio dovoljno da, po završetku meča, u zrak ipak bude podignuta upravo njegova ruka. Priznao je to u izjavi koju je dao nedugo nakon meča, a tom se prilikom indirektno obratio i Furyju, te prokomentirao okolnosti za koje smatra da mu nisu išle na ruku.

"Ako bude iskren (Fury), reći će da sam pobijedio u toj borbi. Pobijedio sam u toj borbi, to je neupitno, ali čak i prije nego što sam došao ovamo znao sam da, ako borba dođe do odluke, neću pobijediti. Ne zato što nisam bio dobar, već zato što sam novi tip u kući", rekao je Ngannou za ESPN.

Unatoč tome što je iz svog boksačkog debija izašao kao nominalni gubitnik, kamerunski nokauter oduševio je borilačku zajednicu, ali i dobrano zatresao boksački svijet. Njegova boksačka priča tek je počela, a budući da je predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman, najavio kako će ga uvrstiti među TOP10 teškaša te organizacije, ali i s obzirom na interes i komercijalni potencijal koji mu je svojstven, u budućnosti bi mogli gledati još njegovih okršaja s elitnim "heavyweight" boksačima.

Linker
02. svibanj 2024 23:17