K1 i Boks

Ngannou se oglasio nakon otkazivanja meča Furyja i Usyka: ‘Znači, Joshua i ja za apsolutnog prvaka?‘

Francis Ngannou

 IAN MAULE/AFP/PROFIMEDIA Ian Maule/afp/profimedia
Podsjetimo, Fury i Usyk borit će se kad se Britanac oporavi

Vijest koja je u petak do srži protresla boksački svijest ona je o otkazivanju povijesnog meča za ujedinjenje svih teškaških titula između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Britanac je na sparing zadobio posjekotinu te je bio primoran otkazati svoj nastup.

Bilo je govora da bi u taj meč kao zamjena mogao uletjeti Filip Hrgović, no odlučeno je da će se sve odgoditi do trenutka kad "Kralj Cigana" bude spreman nastupiti. Ipak, postoje oni koji su ovdje nanjušili priliku, a riječ je o Francisu Ngannouu.

Kamerunac se u petak navečer oglasio na društvenim mrežama te je uz poznati "meme" s Kevinom Jamesom u modificiranoj varijanti dao zanimljiv prijedlog, a to je da upravo njegov sraz s Anthonyjem Joshuom bude taj koji će iznjedriti prvaka.

Podsjetimo, on će s popularnim "AJ-em" ući u ring par tjedana kasnije od datuma kad su se trebali boriti Fury i Usyk, 8. ožujka. Trebao je to biti meč čiji bi pobjednik išao na boljeg iz ovog sraza, no u ovom trenutku sve je "na ledu" i tek treba vidjeti kako će se ova situacija rasplesti, a najviše nas zanima upravo kada će Fury moći nastupiti.

Upravo je Ngannou jedan od razloga zašto se Fury i Usyk već nisu borili, naime, prvotno planirani datum za ovaj sraz bio je 23. prosinca, ali to je palo u vodu jer se Britanac tek trebao oporaviti nakon teškog meča s "Predatorom". Sada opet nije spreman, a tko zna koliko i neće biti...

Linker
02. svibanj 2024 23:42