K1 i Boks

Ngannouov trener smatra da je Furyjev lakat bio namjeran: ‘Da ga je sudac kaznio, mi bi pobijedili meč!‘

Fury vs. Ngannou lakat

 Twitter (spinnin Backfist)
Sudac ustvari nije ni verbalno upozorio Furyja zbog ilegalnog udarca, a možemo se pitati je li ga i vidio

Nije tajna da su mnogi očekivali da će Francis Ngannou biti dosta lakši zadatak za Tysona Furyja, no svi su se kolektivno prevarili. Ngannou mu je pružio jedan od najtežih mečeva u karijeri kojeg je jedva pobijedio, a tome u prilog govori i činjenica da javnost slavi upravo Franicsa iako je izgubio.

Ne treba zaboraviti ni Furyjev potez iz šeste runde, odnosno namjerno bačeni lakat u lice Ngannoua. Iako se radilo o čistom udarcu, Francis nije ni trepnuo, a njegov trener Dewey Cooper vjeruje da je to bio izraz frustracije.

‘‘Sto posto sam siguran da je lakat bio namjeran. To je pokazalo njegovu frustraciju. Kada stvari ne idu lagano i cool kako si zamislio, takve stvari se počnu događati. To je čisti odraz njegove frustracije. Razočaran sam što sudac nije ni rekao ništa, a nije ga ni kaznio jer bi to učinilo veliku razliku u rezultatu‘‘, rekao je Cooper za Morning Kombat.

Cooper smatra da je Francis pobijedio više rundi nego što mu je dodijeljeno, a da je sudac kaznio ovakav potez, prema njemu bi rezultat bio bitno drugačiji:

‘‘I dalje mislim da je Francis pobijedio drugu, treću, četvrtu, osmu i desetu. Sedma je bila blizu. Da ga je kaznio za taj lakat, uzeli bi i tu rundu. Mislio sam da je pobijedio pet ili šest rundi, a ako uračunamo nokdaun, to bi bilo 96-94, 95-94 za nas. Svima savjetujemo da budu spremni, ali meni se sviđa borba protiv Anthonyja Joshue. Deontay Wilder također, ali iskreno, pravi prvaci ne gledaju face‘‘, zaključio je Cooper.

Linker
01. svibanj 2024 13:46