K1 i Boks

‘Nikad nisam vidio da netko tako sparira i trenira kao Hrgović za Duboisa, ali bio je žrtva jedne stvari‘

Filip HrgoviĆ

 Aa/Abaca/Abaca Press/Profimedia
Johnny Fisher pružio je uvid u dosad neispričane stvari iz ‘El Animalovog‘ pripremnog kampa u Teksasu

Johnny Fisher jedna je od najvećih nada britanskog boksa u teškoj kategoriji. "The Romford Bull" trenutno uživa u besprijekornom nizu od 12 uzastopnih pobjeda (11 nokautom) i sprema se za sljedeću borbu u kojoj će odmjeriti snage sa sunarodnjakom Davidom Allenom na Usyk-Fury 2 priredbi u rijadskoj Kingdom Areni (21. prosinca).

Ono što je, međutim, iz naše perspektive posebno zanimljivo jesu Fisherove poveznice s hrvatskim boksačima. Kao što je poznato, 25-godišnji je Britanac početkom srpnja dominantno pobijedio Alena Babića tehničkim nokautom za samo 36 sekundi, a prije toga surađivao je s Filipom Hrgovićem. Fisher je, naime, u Teksasu bio dijelom "El Animalovog" pripremnog kampa za meč s Danielom Duboisom, a sada je ponudio i nešto detaljniji uvid u razdoblje koje je proveo s najboljim hrvatskim teškašem.

"Proveo sam s Hrgovićem četiri tjedna. Prvi put smo sparirali nakon medijske konferencije u Londonu za ‘5v5‘ priredbu, a nakon toga su me pozvali u Teksas da nastavim sparirati s njim. Tamo smo dva-tri tjedna bili samo nas dvojica i sparirali po četiri runde, bile su to žestoke runde. Nakon prvog sparinga kojeg smo odradili, pomislio sam: ‘Kako ću, pobogu, ovo raditi naredna tri tjedna?‘, a moj otac je pomislio istu stvar. Međutim, tako se napreduje, ako igraš nogomet, moraš igrati s boljima od sebe da bi napredovao. U početku me razbijao, ali u sparinzima pri kraju sam bio sve uspješniji", ispričao je Fisher tijekom razgovora za The Stomping Ground pa se osvrnuo na stvari koje su prethodile Hrgovićevoj borbi s Duboisom:

"Nikada nisam vidio da netko toliko trenira, sprintao je na 800 metara čak i slobodnim danima. Sa svojim kondicijskim trenerom sam komentirao da mu treba odmor jer će inače izgorjeti. Koristio je ledenu kupku odmah nakon treninga što mi baš i ne prakticiramo jer je u tim trenucima imunitet jako nizak, a on se na kraju stvarno razbolio uoči borbe s Duboisom, a tijekom priprema je zaradio i posjekotinu.

Problemi u Hrgovićevom kampu nastali su nakon Fisherovog odlaska, a u razdoblju dok je još bio tamo, tvrdi da je Filip izgledao impresivno, ali i da je radio, po njegovoj procjeni, prejakim intenzitetom s obzirom na to da ga je još dosta vremena dijelilo od same borbe".

"Ja sam otišao iz njegovog kampa pet tjedana prije borbe s Duboisom, nikada nisam vidio da netko toliko dobro sparira kao on. Bacao je po osam udaraca u svakoj svojoj kombinaciji i protiv svakog sparing partnera, kretao se i izgledao jako dobro. Rekao sam da se mora malo smiriti jer mu je ostalo još pet tjedana do meča i to je sigurno utjecalo na ishod. Mislio sam da će pobijediti Duboisa, Hrgović je vjerojatno najbolji boksač s kojim sam sparirao", rekao je Fisher pa prokomentirao sam meč između hrvatskog i britanskog teškaša: "Pokazao je velika m*da, zapeo je tamo, ali ga Dubois nije rušio. Pokazao je koliko je čvrst, a sada znamo koliko je Dubois zapravo dobar. Jednostavno ne možeš toliko trenirati, mislim da je bio žrtva toga".

Linker
22. listopad 2024 20:32