K1 i Boks

‘Nisam zadovoljan. Iako sam apsolutni prvak svijeta, znam da mogu bolje. ‘Prespavao‘ sam nekoliko rundi‘

Artur Beterbiev

 Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Mnogi smatraju kako Beterbiev ovu pobjedu nije zaslužio

Nedavno okrunjeni apsolutni prvak poluteške kategorije, Artur Beterbiev, izrazio je pomiješane osjećaje nakon što je većinskom odlukom sudaca pobijedio Dmitryja Bivola u subotnjem okršaju.

Beterbiev je krenuo nešto sporije, ali je impresivno završio borbu, osiguravši pobjedu sudačkim bodovanjem 116-112 i 115-113, dok je treći sudac borbu ocijenio neriješeno, 114-114. Iako je Bivol bio precizniji s 142 pogođena udarca od 423 pokušaja, nasuprot Beterbievovih 137 od 682, suci su prepoznali Beterbievovu aktivnost i pritisak tijekom borbe.

Na konferenciji za medije nakon borbe u Saudijskoj Arabiji, Beterbiev (21-0, 20 KO) nije skrivao svoje nezadovoljstvo, unatoč tome što je ostvario prvu pobjedu na bodove u svojoj karijeri protiv Bivola (23-1, 12 KO).

"Odlično se borio," izjavio je Beterbiev. "Ne znam kako on mjeri svoj uspjeh, ali ja nisam loš boksač. Nisam se pokazao loše, no ispunio sam samo dio onoga što sam pripremio. Ne znam zašto."

"Uvijek sam kritičan prema sebi. Čak i kad bih nokautirao protivnike, uvijek bih se žalio na svoje vještine i izvedbu. Zato nisam zadovoljan ni sada. Uvijek želim biti bolji."

"Morao sam ‘prespavati‘ nekoliko rundi i onda se probuditi. Možda je to bilo zbog ozljede koljena, možda zbog nečega drugog. Nisam siguran."

"Ne smatram se velikim boksačem, ali nisam ni loš. Sve je ovo dio iskustva. Počašćen sam što sam postao apsolutni prvak."

Njegov dugogodišnji trener Marc Ramsay podijelio je slično razmišljanje, kazavši: "Odradili smo solidan posao, ali znamo da možemo i bolje. Zadovoljni smo svim pojasevima, ali u ponedjeljak ćemo se probuditi s novim ciljevima i izazovima."

Linker
13. listopad 2024 07:57