K1 i Boks

Novi kralj neporaženih: Prvak za kojeg mnogi nisu nikad čuli na tronu zamijenio Mayweathera!

Wanheng Menayothin
 LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
Vlasnik WBC-ove titule ispisao je povijest i službeno nadmašio slavnog kolegu

WBC-ov prvak u slamka (minimum) kategoriji Wanheng Menayothin objavio je kraj boksačke karijere te se u mirovinu povukao s 34 godine i impresivnim 54-0 boksačkim omjerom.

Ova vijest posebno je odjeknula i zbog činjenice da je savršenih 50-0 od Floyda Mayweathera Jr-a sada drugi najbolji omjer u boksačkoj povijesti ako gledamo borce koji su slavili u svim svojim nastupima.

Menayothin, inače rođen kao Chayaphon Moonsri, debitirao je u profesionalnom boksu 2007. godine, a cijelu je karijeru proveo u slamka kategoriji.

Riječ je o borcu kojeg je na području SAD-a promovirao slavni Golden Boy Promotions, a zanimljiv je podatak i taj da je ovaj neporaženi udarač na američkom tlu trebao debitirati ranije ove godine, ali je ta priredba otkazana zbog pandemije koronavirusa, što bi značilo da je Wanheng sve svoje mečeve odradio na Tajlandu.

Menayothin je službeno nadmašio Mayweatherov omjer još u kolovozu 2018. godine kada je do 51-0 stigao pobijedivši Pedra Tadurana, ali se kao konačna potvrda njegove neporaženosti čekao kraj karijere.

"Odlučio sam da je dobro prestati s boksom. Moji roditelji te braća i sestre nisu se nikad bavili ovim sportom. Ja svoje odluke donosim sam i najbolje znam kako se osjećam. Nitko ne poznaje moje tijelo kao ja. Svi trebaju novac, ali meni je prioritet oporaviti svoje tijelo. Hvala svima koji me podržavaju", poručio je Wanheng prilikom objave svoje odluke.

Thai boxer Wanheng Menayothin (L) lands a blow against Panamanian challenger Leroy Estrada (R) to win his 50th straight victory on May 2, 2018 in Nakhon Ratchasima and retain his WBC title. - The 32-year-old Thai nicknamed the
LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
Wanheng Menayothin i Leroy Estrada

Linker
27. travanj 2024 07:09