K1 i Boks

Novi problemi za najveći boksački meč današnjice: Hoće li Anthony Joshua ostati bez titule?

Anthony Joshua
 Fayez Nureldine / AFP
"Joshua će se prvo boriti s Usykom ili u dvoboj s Furyjem ulazi bez WBO pojasa"

Nema samo WBC-ov prvak Tyson Fury problema s obveznim izazivačem, isti su se sada pojavili i kod vlasnika preostalih uglednih teškaških titula - Anthonyja Joshue.

Timovi dvojice svjetskih prvaka verbalno su dogovorili dva meča od koji bi prvi mogli gledati već idućeg ljeta, ali prije toga svaki će od njih morati svladati već odavno poznate prepreke. Furyja tako čeka treći susret s Deontayem Wilderom, a potom i najvjerojatnije meč s obveznim WBC-ovim izazivačem Dillianom Whyteom, dok bi WBO, WBA, IBO i IBF prvak u idućem nastupu za protivnika trebao imati Kubrata Puleva.

To su donedavno bile sve poznate prepreka, barem kada pričamo o izazivačima, ali onda se ovih dana javio i tim Oleksandra Usyka koji namjerava iskoristiti svoje pravo kao obvezni WBO izazivač, a samim time i izboriti meč s pobjednikom iz dvoboja Joshua-Pulev.

Alexander Usyk (Ukraine) celebrates after his victory over Huck (Germany) during the World Boxing Super Series light middle weight fight at the Max Schmeling Hall in Berlin, Germany, 9 September 2017. Photo: Soeren Stache/dpa
Soeren Stache/dpa via AFP
Oleksandr Usyk

Te planove potvrdio je Alexander Krassyuk, promotor fenomenalnog Ukrajinca. Krassyuk je, naime, istaknuo da će se Joshua morati obračunati s njegovim borcem prije nego što u ring uđe s 'Kraljem Cigana'. Naravno, druga opcija je da aktualni prvak napusti svoj WBO pojas...

"Usykov obvezni napad na WBO pojas trebao se dogoditi prije meča AJ-Pulev, ali smo bili fleksibilni i nismo radili veliki pritisak kako bi dopustili da se Joshua bori s obveznim IBF-ovim izazivačem dok Usyk u međuvremenu odradi svoj meč s Dereckom Chisorom. No, to je napravljeno s ciljem da se onda WBO prvak nakon toga bori s Usykom. Znači, ili će se Joshua boriti prvo s Usykom ili u dvoboj s Furyjem ulazi bez WBO pojasa", jasan je bio Krassyuk u razgovoru za Sky Sports.

Ako se kojim slučajem 'AJ' zaista odluči napustiti WBO titulu, za upražnjeni naslov najvjerojatnije će se boriti Usyk i Joseph Parker.

Linker
18. listopad 2024 10:42