K1 i Boks

Objavljena statistika meča Furyja i Ngannoua, WBC-ov svjetski prvak u trećoj je rundi pogodio jedan jedini udarac!

Britain‘s Tyson Fury (L) fights against Cameroonian-French Francis Ngannou during their heavyweight boxing match in Riyadh early on October 29, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE/AFP)

 FAYEZ NURELDINE Afp
Ukupno gledajući, ‘Gypsy King‘ je češće pogađao metu, dok je ‘Predator‘ zadao više značajnih udaraca

Francis Ngannou, suprotno očekivanjima najvećeg dijela borilačke javnosti i brojnim prethodnim analizama, isporučio je vrhunsku izvedbu protiv Tysona Furyja i dobrano namučio svjetskog WBC prvaka. "Predator" je lijevim krošeom bacio "Gypsy Kinga" u nokdaun krajem treće runde, te u ostatku meča ravnopravno parirao ponajboljem teškašu današnjice da bi, na koncu, tijesno izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama, među borilačkom je zajednicom nastupila polarizacija, te su mnogi fanovi, a i pojedini borci, ocijenili kako je Kamerunac zaslužio pobjedu, odnosno kako je ista nezasluženo otišla na Furyjevu stranu. U međuvremenu je javno objavljena i službena statistika, pa pogledajmo što ona kaže.

Prema podacima Compuboxa, Fury je ukupno bacio 223 udarca, od čega je pogodio 71 (14 u tijelo), odnosno 31,8%. Ngannou je, s druge strane, bacio 231 udarac, a njih 59 (26 u tijelo) odsjelo je na pravo mjestu, što znači da je pogodio 25,5% od svega što je bacio. Bivši UFC-ov borac, dakle, uputio je malo više udaraca, ali je Fury češće pogađao metu. Što se tiče jakih udaraca, Ngannou ih je bacio 116, a pogodio 37, odnosno 31,9%. Fury je, pak, uputio 86 jakih udaraca, a pogodio 32, što bi bilo 37,2%.

Ako pogledamo ukupan volumen, odnosno frekvenciju pogođenih udaraca, Fury je generalno bio nešto uspješnijii i više pogađao u prvoj, drugoj, petoj, šestoj, devetoj i desetoj rundi, a Ngannou je bio dominantniji u trećoj, četvrtoj i osmoj, dok su u sedmoj bili izjednačeni po broju pogodaka. Valja istaknuti da je u trećoj rundi, u kojoj je Ngannou poslao Furyja na tlo, "Gypsy King" pogodio tek jedan jedini udarac.

Linker
02. svibanj 2024 17:29