K1 i Boks

Od 500 milijuna, do 'kikiriki' ponude! Evo kako su propali pregovori za meč Furyja i Iron Mikea

Mike Tyson i Tyson Fury
 Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix | Mark RALSTON / AFP
"Netko, tko je nudio novac Mikeu, došao je i k nama, ali s kikiriki ponudom"

Da su pregovori oko ekshibicijskog meča između aktualnog WBC-ovog prvaka Tysona Furyja i legendarnog nokautera Mikea Tysona zaista postojali, potvrdio je 'Kralj Cigana' u jednom zanimljivom razgovoru s IFL TV-om, ali je isto tako otkrio da zbog nezadovoljavajuće financijske ponude, ali i nekih drugih stvari, od te borbe neće biti ništa.

Fury je otkrio i da je razgovarao s 53-godišnjom ikonom koja se priprema za povratak u ring te da je imao nekoliko ponuda na stolu, no niti jedna od njih nije bila vrijedna da se uvali u, kako sam kaže, 'lose-lose' situaciju.

U svom izlaganju neporaženi Britanac je ispalio i jednu nevjerojatnu cifru od 500 milijuna koju je navodno Iron Mike spominjao u njihovom razgovoru. Radi li se o funtama ili dolarima, nismo sigurni. Brojni mediji donijeli su različite zaključke, ali u svakom slučaju riječ je o jednom nestvarnom iznosu.

"Kontaktirali su me njegovi ljudi, a imao sam i razgovor s Mikeom. Sve je to bilo stvarno, ali se nije nikad realiziralo. Netko, tko je nudio novac Mikeu, došao je i k nama, ali s kikiriki ponudom. Mike je spominjao nekakvih 500 milijuna, ali ono što se pojavilo na papiru je bila komedija", otkriva Fury.

'Kralj Cigana' nije ulazio u to o kakvoj se brojci radilo na papiru, ali je nedugo nakon toga rekao da je dobio jednu drugu ponudu od ESPN-a koja je iznosila 10 milijuna dolara za meč s nekoć najstrašnijim nokauterom.

Fury je potom razmislio i o tome kako bi se na njegov imidž odrazio dvoboj s 22 godine starijim suparnikom koji se vraća nakon 15 godina pauze.

"Volio bih se s njime naći u ringu i kretati okolo. Ali što bi se dogodilo da on pobijedi? Ljudi bi govorili da sam smeće jer me pobijedio 53-godišnjak. A da ja njega prebijem, onda bi ispalo da sam nasilnik. Bila bi to 'lose-lose' situacija za mene i još se radilo o novcu koji mi ne treba da se borim s nekim iza koga su njegovi najbolji dani", zaključio je WBC-ov prvak.

Linker
23. travanj 2024 18:41