K1 i Boks

Odbijena prva verzija Canelove tužbe, pravni tim svjetskog prvaka mora ispraviti pogrešku

Canelo Alvarez
 John Gurzinski / AFP
Sudac je ukazao na nedostatke te upozorio odvjetnike boksačke superzvijezde

Prva verzija tužbe Canela Alvareza protiv DAZN-a, Golden Boy Promotionsa i Oscara De La Hoye odbačena je zbog pogreške jednog odvjetnika meksičke boksačke superzvijezde.

Problem je, kako javlja BoxingScene, u dijelu gdje Alvarezovi odvjetnici navode više optuženika među kojima su DAZN North America, Inc., DAZN Media Inc., DAZN US d.o.o., Perform Investment Limited, Golden Boy Promotions d.o.o., Golden Boy Promotions Inc. i Oscar de la Hoya.

"S obzirom na to da se žalbom navodi državljanstvo d.o.o. optuženih strana kao da je riječ o korporacijama, a ne društvima s ograničenom odgovornošću, žalba nije pravilno navela državljanstvo tih strana", stajalo je, između ostalog, u objašnjenju suca Percyja Andersona.

Canelo je, podsjetimo, izgubio strpljenje te ga je naljutilo natezanje oko njegovog idućeg meča, ali i honorar koji se nudio za isti i koji je navodno trebao biti barem upola manji od dogovorenog. Svjetski prvak stoga je odlučio navedene tužiti zbog nepoštivanja ugovora, a na sudu traži barem 280 milijuna dolara, odnosno iznos koji mu još nije isplaćen od onih 365 milijuna dolara vrijednog ugovora koji je na 11 borbi potpisan još 2018. godine.

Ova tužba otkrila je i da stvarni ugovor postoji između DAZN-a i Golden Boya koji onda isplaćuje Alvareza.

Canelo i njegov pravni tim za ispravljanje navedenih nedostataka imaju vremena do 28. rujna.

Linker
22. travanj 2024 02:32