K1 i Boks

Odgađa se i veliki okršaj za teškaške titule? Poruka Kubrata Puleva razočarala boksačku zajednicu

Anthony Joshua i Kubrat Pulev
 Geoff CADDICK / AFP
Kubrat Pulev uvjeren je kako njegov meč s aktualnim svjetskim prvakom Anthonyjem Joshuom ipak nećemo gledati 20. lipnja.

Iako je većina boksačkih događaja odgođena za neki drugi datum, onaj za IBF, IBO, WBA i WBO titule između teškaškog prvaka Anthonyja Joshue i njegovog izazivača Kubrata Puleva i dalje se 'opire' pandemiji koronavirusa. Ali i to će se promijeniti, barem tako tvrdi bugarski udarač koji je izjavio kako je 'nemoguće' da će se meč održati prema planu.

"Nemoguće je da će se borba održati 20. lipnja. Iako, ja sam spreman i za to. Taj meč gledat ćemo nekoliko mjeseci kasnije, vjerojatno tamo negdje bliže kraju godine", rekao je Pulev u kratkom komentaru za Independent.

Okršaj s Pulevom za Joshuu predstavlja prvu obranu naslova nakon što je u svoje vlasništvo vratio pojaseve koje mu je sredinom prošle godine nakratko preoteo Andy Ruiz Jr.

Službeni plan je još uvijek takav da se 'AJ' i njegov izazivač obračunaju na Tottenhamovom stadionu u Londonu, ali ako dođe do pomicanja datuma, onda možda i lokacija postane upitna...

Linker
07. svibanj 2024 13:13