K1 i Boks

Oglasio se bivši Furyjev ‘cutman‘, evo koliko će Britancu trebati da se oporavi nakon posjekotine

Tyson Fury

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FIGHT HUB TV
‘Na sparingu se može svašta dogoditi pa tako i ovo‘

Bivši "cutman" Tysona Furyja odredio je rok za povratak "Kralja Cigana" nakon što je pretrpio posjekotinu na sparingu koji je zaustavio njegov okršaj s Oleksandrom Usykom. U petak je objavljeno da će Furyjeva dugo očekivana borba s Usykom biti odgođena.

Slika Furyjeve ozljede kasnije je kružila društvenim mrežama na kojoj se vidi duboka rana iznad desnog oka 35-godišnjaka, a izvještaji sugeriraju da će mu trebati 15 šavova da je zakrpa. Govoreći o Furyjevoj ozljedi, njegov bivši "cutman" Jorge Capetillo napomenuo je da će mu trebati podulja pauza da se zaliječi od ozljede prije nego što se vrati na sparing.

"Rekao bih da će trebati najmanje 90 dana da se oporavi od ovoga", Capetillo je izjavio za Betway, a zatim dao detaljan uvid.

"Nadam se da će se borba dogoditi na ljeto jer su ovo stvarno nesretne vijesti. Posjekotina mora jako dobro zacijeliti i tada se Tyson može vratiti u akciju, na treninge i u kamp, ​​tako da će to sigurno biti barem nekoliko mjeseci. Nesreće se mogu dogoditi na sparingu, a to se dogodilo pa će mu trebati vremena da se oporavi. Posjekotina bi se ponovno otvorila tijekom borbe, tako da mu sada treba vremena da osigura da se neće otvoriti prvim udarcem kojeg primi. Kad se sve to riješi, može se vratiti borbama", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 03:37