K1 i Boks

Oleksandr Usyk poručuje da će revanš biti težak i upozorava Furyja: ‘Otkud vam to, nije mi slomio čeljust‘

Oleksandr Usyk

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Usyk je svjestan što ga čeka, samim tim spreman je očuvati svoj neporaženi status

Oleksandr Usyk zakazao je revanš s Tysonom Furyjem za 21. prosinca u Rijadu, nakon što je u svibnju pobijedio Furyja s podijeljenom odlukom i time postao apsolutni prvak, prvi nakon velikog Lennoxa Lewisa, u teškoj kategoriji. Fury je, s druge strane, pomalo umanjivao Usykovu izvedbu, javno izjavljujući kako misli da je izgubio borbu jer se previše zabavljao i igrao.

U razgovoru sa Sky Sportsom, Usyk je pomalo olako shvatio Furyjeve komentare, naglašavajući da će revanš shvatiti s istom ozbiljnošću kao i prvi meč.

„Za mene, borba će biti teška jer je Tyson Fury velik čovjek, dobar boksač s dobrom boksačkom inteligencijom“, izjavio je Usyk.

„Ali ako Tyson kaže da će njemu biti lako, u redu, nema problema. Ja vidim da za Tysona Furyja, gledajući njegove oči, nije lako. Bit će teško, vrlo, vrlo teško.“

Čini se da većina promatrača ne pridaje veliku važnost Furyjevim komentarima o "lakoći" prve borbe, no ako je to zaista slučaj, Usyk poručuje Furyju da se ne mora bojati njihove nadolazeće borbe, uz prijeteću poruku „neću te ostaviti na miru“.

Usyk je nastavio uspoređivati Furyja s jetijem (op.a. objašnjenje), naglašavajući da je on velik i snažan protivnik koji ga je prisilio na "fizičke neugodnosti" zbog dugog i teškog prvog meča. Međutim, demantirao je Furyjeve tvrdnje da je pretrpio slomljenu čeljust. U međuvremenu, Usyk je već počeo pripreme za njihov revanš na kraju godine, bar što se tiče psihološkog aspekta.

Linker
28. kolovoz 2024 21:40