K1 i Boks

Oscar De La Hoya imenovao je sljedeću superzvijezdu boksa: ‘Samo nebo mu je granica‘

Oscar De La Hoya

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Radi se o neporaženom 26-godišnjaku sa stopostotnim nokaut učinkom

Oscar De La Hoya prošao je put od boksačke legende do uspješnog promotora. Nekadašnja boksačka zvijezda, danas je jednako uspješan i izvan ringa u promociji.

Ovaj šesterostruki svjetski prvak boksao je od 1992. do 2008. godine, odradivši 45 mečeva s impresivnih 39 pobjeda. Među njegovim najznačajnijim trijumfima ističu se pobjede nad Juliom Cesarom Chavezom, Pernellom Whitakerom i Ricardom Mayorgom.

Nakon što je objesio rukavice o klin, De La Hoya se u potpunosti posvetio svojoj tvrtki, Golden Boy Promotions, koju vodi zajedno s partnerom i bivšim protivnikom, Bernardom Hopkinsom. Tvrtka je zaslužna za uspon Saula ‘Canela‘ Alvareza, sve do njihovog burnog razlaza.

Iako se neko vrijeme fokusirao na izgradnju karijere Ryana Garcije kao novog lica boksa, mladi borac je u posljednje vrijeme učinio sve da to spriječi.

U razgovoru za Boxing Scene, De La Hoya je najavio da će se sada usredotočiti na Vergila Ortiza Jr., koji će uskoro ući u ring protiv privremenog WBC prvaka u super-velter kategoriji, Serhiija Bohachuka.

"To će biti pravi rat, a Vergil ima priliku postati svjetski prvak u kategoriji do 69,85kg. Nakon toga, samo nebo mu je granica. Vergil Ortiz je nova superzvijezda boksa", izjavio je De La Hoya.

Ortiz ima impresivan omjer od 21 pobjede u 21 meču, sve nokautom. S takvom razornom snagom udarca, čudi što nije poznatiji široj javnosti. Nažalost, njegova je karijera u posljednje vrijeme usporena zbog dijagnoze rijetkog mišićnog stanja zvanog rabdomioliza, kao i zbog zaraze COVID-19 virusom.

Ortiz je zbog zdravstvenih problema morao otkazati čak tri meča, ali se vratio u formi s dva nokauta u prvoj rundi tijekom 2024. godine.

image

Vergil Ortiz Jr

Sarah Stier/Getty images/Profimedia

Linker
28. kolovoz 2024 15:36