K1 i Boks

Otkriven datum i lokacija meča Joshue i Furyja: ‘To je ionako loše čuvana tajna‘

Tyson Fury
 Kevin Quigley/Solo/Profimedia
Iznesene su do sada najdetaljnije informacije o trenutno najvećem boksačkom meču

Kao i kod gotovo svakog velikog boksačkog meča, dogovaranje okršaja Anthonyja Joshue i Tysona Furyja postalo je prava trakavica. Tijekom posljednjih mjeseci slušaju smo puno informacija, česte nove vijesti koje su zapravo jako malo otkrivale te različite najave od strane različitih promotora. No, čini se kako su sad stvari napokon posložene, čim je Eddie Hearn odlučio Sky Sportsu potvrditi nešto o čemu se već glasno špekulira.

"7. ili 14. kolovoza bit će datum meča. Jako loše čuvana tajna je da će se meč održati u Saudijskoj Arabiji. Nije mi problem otkriti tu informaciju. Furyjev promotor Bob Arum je ionako to već napravio", rekao je Hearn, dodavši nešto o partnerima u organizaciji:

"To su isti ljudi s kojima smo radili na meču protiv Andyja Ruiza, a ta priredba bila je spektakularna. Kao partneri su bili fantastični pa smo sad izuzetno opušteni. Anthony je također opušten jer zna te ljude. Prošli put su ostvarili svako obećanje koje su nam dali."

Dodao je još Hearn kako vjeruje da bi iz marketinških razloga ovako globalnog spektakla 14. kolovoza bio puno bolji i primamljiviji datum, no da se u idućim danima još neke stvari moraju posložati. Naime, 7. kolovoza posljednji je dan Olimpijskih igara, što također ima svoje prednosti, no vikend iza toga se iz više razloga čini kao bolja opcija.

Što god se dogodilo, drago nam je da napokon znamo termin te možemo krenuti brojati dane. Osim ako se u međuvremenu nešto ne promijeni, no čini se da je sve pod kontrolom. Oba boksača itekako žele taj mač, a to je ono najvažnije, zapravo glavna stavka da se pregovori konačno privedu kraju. I da dva najbolja teškaša svijeta napokon uđu jedan preko puta drugog u ring.

Linker
18. travanj 2024 20:41