K1 i Boks

Otkriven je novi termin borbe između Usyka i Furyja: Čeka nas nekoliko mjeseci čekanja

Oleksandr Usyk (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Dvojica najboljih teškaša na svijetu ipak se neće boriti u 12. mjesecu ove godine

Još uoči meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, u javnost je puštena informacija o meču između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. 23. prosinca (12. mjesec) istaknut je kao najizgledniji datum održavanja tog meča, manje od dva mjeseca nakon obračuna Furyja i Ngannoua.

Francis Ngannou tvrdio je kako će pokvariti planove Furyju i Usyku, a iako nije uspio poraziti Furyja, planove im je definitivno pokvario. Nedugo nakon meča između Furyja i Ngannoua, Frank Warren izašao je pred medije i otkrio je kako 23. prosinca vjerojatno otpada kao datum borbe između Usyka i Furyja.

‘‘Nećemo ići na termin u prosincu, neće biti spreman za to. Pet ili šest tjedana priprema nije dovoljno, tako da se to neće dogoditi. Bila je ovo teška, teška borba. Trebat će mu vremena da se oporavi"., rekao je tada Warren.

Nekoliko dana kasnije, točnije sinoć, pojavila se informacija o novom terminu. ESPN-ov Mike Coppinger došao je do ‘‘insajderskih‘‘ informacija, a borbu između Furyja i Usyka vjerojatno ćemo čekati sve do drugog mjeseca sljedeće kalendarske godine.

Saudijska Arabija trebala bi ugostiti i taj okršaj, a Rijad će ponovo biti grad domaćin. Coppinger je dodao kako dogovor i dalje uključuje revanš klauzulu, neovisno o ishodu prvog meča, što znači da će Usyk i Fury vjerojatno odraditi dva meča tijekom sljedeće kalendarske godine. Prvi ćemo (valjda) gledati u veljači (2. mjesec), a drugi negdje krajem te godine.

To nikako ne ide u prilog Filipu Hrgoviću koji i dalje čeka priliku kao prvorangirani IBF-ov izazivač. Hrgović želi pobjednika meča između Usyka i Furyja, ali bude li čekao, priliku neće dobiti minimalno do 2025. godine. Ostaje nada da će IBF održati obećanje i da oni kao organizacija neće podržati revanš između Usyka i Furyja. Tada bi se Hrgović borio za upražnjenu titulu, a protivnik će vjerojatno biti Otto Wallin.

Često je Tyson Fury na meti kritika zbog svoje inaktivnosti i ugovaranja podosta ‘‘besmislenih‘‘ mečeva, ali Mike Coppinger istaknuo je kako će ovo biti još jedna kalendarska godina u kojoj je Usyk samo jednom nastupio. Ukrajinac je u osmom mjesecu porazio Daniela Duboisa, a s obzirom da meč protiv Furyja neće odraditi ove godine, Usyk će ostati na jednoj borbi. 2018. godina posljednja je godina u kojoj je Usyk odradio više mečeva unutar kalendarske godine. Tada je triput nastupio.

Linker
07. svibanj 2024 13:47