K1 i Boks

Otto Wallin o Hrgoviću: ‘On je dobar boksač, ali u njegovim mečevima sa Zhangom i McKeanom sam vidio nešto čudno‘

Otto Wallin

 Screenshot/YouTube (Seconds Out)
Švedski teškaš mogao bi s ‘El Animalom‘ boksati za upražnjenu IBF-ovu titulu

Nakon što je, prije dva tjedna, IBF ažurirao svoju službenu teškašku ljestvicu, drugo mjesto na predmetnoj listi zauzeo je Otto Wallin. Vijest je to koja je glasno odjeknula u hrvatskom javnom prostoru budući da se tako upravo švedski teškaš prometnuo u najizglednijeg kandidata za meč s Filipom Hrgovićem za IBF-ov upražnjeni pojas. Kao što smo prethodno izvještavali, IBF je najavio oduzimanje pojasa boljem iz okršaja Oleksandra Usyka i Tysona Furyja - ako se njih dvojica odluče raditi revanš - a takav razvoj događaja upario bi upravo Hrgovića, kao obveznog izazivača, i Wallina, kao njegovog prvog pratitelja. O novonastaloj situaciji sada se oglasio i sam Šveđanin.

"Ja sam broj dva i ako titula postane dostupna borit ću se s Hrgovićem za nju. S Furyjem se nikad ne zna što će učiniti, ali nadam se da će se njegova borba s Usykom dogoditi jer je to dobro za boks, a možda bude dobro i za mene", rekao je Wallin u razgovoru za Seconds Out, pa govorio o svom potencijalnom sljedećem protivniku, odnosno najboljem hrvatskom teškašu:

"Mislim da je Hrgović dobar borac, ima solidno zaleđe, solidno amatersko iskustvo, neporažen je kao profesionalac, ali u posljednja dva meča vidio sam rupe u njegovim izvedbama. U borbama sa Zhileijem Zhangom i Dempseyjem McKeanom vidio sam neke rupe, možda ne u tehničkom pogledu, nego u mentalnom. Protiv Zhanga je izgledao gotovo kao da želi odustati, a slično je bilo i protiv McKeana, bilo je određenih trenutaka kada nije izgledao dobro i kada je djelovalo kao da ne želi biti tamo. To je čudno".

Wallin je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 27 mečeva i iz njih 26 izašao kao pobjednik, uz 14 isporučenih nokauta, a jedini mu je poraz, sredinom rujna 2019., jednoglasnom sudačkom odlukom nanio Fury. Smatra da raspolaže s dovoljno kvalitete da ugrozi Hrgovića, te da bi mu "El Animal" bio protivnik po mjeri.

"Mislim da mi je to velika prilika da osvojim teškašku titulu. Švedska nije imala svjetskog ‘heavyweight‘ prvaka još od Ingemara Johanssona, a od tada je prošlo 60 godina, stoga bi to bilo nevjerojatno", istaknuo je 32-godišnji Šveđanin, pa odgovorio na novinarsko pitanje o tome što misli da se meč za upražnjenu IBF-ovu titulu održi u Hrvatskoj:

"Ne pridajem previše pozornosti tome gdje će borba biti održana, ali ne vjerujem da će se to dogoditi u Hrvatskoj. Vidjet ćemo što će se dogoditi i tko će biti promotor, nikad se ne zna. Ako i bude u Hrvatskoj, nije mi važno, tijekom karijere sam se borio skoro svugdje tako da sam navikao na to. Otvoren sam i za opciju da se borimo u Ujedinjenom Kraljevstvu, to bi bilo lijepo. Mislim da su britanski fanovi stvarno dobri i nemam ništa protiv toga".

Cijeli Wallinov intervju možete pogledati OVDJE.

Linker
09. svibanj 2024 08:03