K1 i Boks

‘Ovaj rasplet je smiješan, ali zna se tko je kralj divizije!‘ Eddie Hearn nije sretan odlukom IBF-a u teškoj kategoriji

Jai Opetaia

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Odluka da nastupi u Rijadu ove subote koštala ga je titule

Eddie Hearn izrazio je svoju užasnutost "smiješnom" odlukom koju je IBF donio u vezi s jednim od njihovih nositelja naslova svjetskog prvaka.

Svjetski prvak u kruzer kategoriji Australac Jai Opetaia uskraćen je za pojas jer se odlučio boriti na velikom Day of Reckoning "cardu" u Saudijskoj Arabiji ovog vikenda. Priča se da će zaraditi 680.000 dolara za borbu s Britancem Ellisom Zorroom.

Posljednji put u listopadu, Opetaia je pomeo još jednog Britanca Jordana Thompsona za što mu je IBF odobrio izuzeće, ali oni to ponovno odbijaju učiniti, umjesto da mu naredi da se bori protiv Latvijca Mairisa Briedisa u obveznoj obrani naslova. Bio bi to revanš borbe u kojoj je Opetaia prvi put osvojio svoj pojas na Gold Coastu prošle godine unatoč tome što je imao slomljenu čeljust. Hearn je podijelio svoje razočaranje tim potezom na društvenim mrežama.

"Smiješna odluka, ali svi znaju tko je kralj divizije!"

Opetaia je sam objavio da je Briedis ozlijeđen i da se ne može boriti te je rekao da je sretan što će se povući dok ponovno ne bude spreman. Unatoč žalbi IBF-u, izuzeće im je odbijeno.

Na kraju dana, Opetaia će nastupiti na ovoj priredbi koja je zasigurno jedna od najjačih ikad. Osim Joshue i Wildera koji čekaju međusobni obračun ako slave protiv Wallina, odnosno Parkera, nama je najzanimljiviji meč Filipa Hrgovića koji će odmjeriti snage s Markom De Morijem. Bit će to zasigurno sjajna boksačka večer, što vam govori da ju nikako ne smijete propustiti.

Linker
04. svibanj 2024 01:59