K1 i Boks

Overeem i Hari odradili sučeljavanje, a Plazibata čeka borba za pojas! Poznato je i s kime će se boriti

Badr Hari i Alistair Overeem

 Profimedia
Ponajbolja kickboksačka organizacija na svijetu najavila je svoj jako zanimljivi jesenski event

Kasnije ove godine, točnije 8. listopada (10. mjesec) održat će se sjajan Gloryjev event, nazvan Glory: Collision 4. Badr Hari i Alistair Overeem predvodit će ovu priredbu, a radi se o uistinu spektakularnom okršaju teškaša.

Oba borca ikone su kickboksa, ali njihovi najbolji dani ipak su iza njih, naročito kad je Badr Hari u pitanju. 37-godišnji Marokanac poražen je u četiri od posljednjih šest mečeva, a dva su završila ''no contestom''. Na pobjedu čeka od devetog mjeseca 2015. godine. Međutim, zna se tko je i što je Badr Hari u svijetu kickboksa. Iza njega je 106 pobjeda i samo 16 poraza, a porazi koje je pretrpio u posljednjih nekoliko nastupa došli su protiv vrhunskih teškaša.

Što se Overeema tiče, on kickboksački nastup nije odradio još od 2010. godine i osvajanja K-1 Grand Prixa. Overeem je u sklopu tog turnira nanizao pobjede nad Dževadom Poturkom, Benom Edwardsom, Tyroneom Spongom i Gokhanom Sakijem, a u finalu je nokautirao Petera Aertsa. Uistinu sjajan niz pobjeda, ali Overeem se nakon toga posvetio MMA-u gdje je bio jako uspješan. ''Reem'' i Hari danas su odradili sučeljavanje nakon konferencije za medije, a nije bilo nikakvih tenzija.

Overeem je još ranije istaknuo kako se planira boriti za Gloryjev pojas nakon što pobijedi Badra Harija, ali to možda neće biti protiv Rica Verhoevena.

Naime, Scott Rudmann, suosnivač Gloryja otkrio je zanimljive informacije na danas održanoj konferenciji za medije. Rudmann je potvrdio kako će hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nastupiti na istom eventu koji predvode Hari i Overeem, ali to nam je otprije poznato. Ono što nije bilo poznato jeste ime protivnika, kao i ulog u tom meču.

Plazibat će se boriti za pojas, no još nije sigurno hoće li se raditi o tituli privremenog prvaka teške kategorije ili će Rico Verhoeven ostati bez svoje titule pa bi se Plazibat u tom slučaju borio za upražnjeno mjesto na vrhu.

Što se protivnika tiče, to će biti pobjednik meča između Jamala Ben Saddika i Benjamina Adegbuyija. Dvojica spomenutih teškaša obračunat će se 20. kolovoza (osmi mjesec) u njemačkom Dusseldorfu, a pobjednik će dobiti priliku obračunati se s Plazibatom za pojas.

Podsjećamo, Antonio je nokautirao Adegbuyija u desetom mjesecu protekle godine, a Ben Saddika dobro poznaje iz Mike's Gyma u kojem obojica treniraju.

Pomalo se nameće pitanje što je s Ricom Verhoevenom. Gloryjev prvak teške kategorije iz nekog razloga borit će se pod okriljem ''HIT IT'' promocije i to također u desetom mjesecu. 29. listopada protivnik će mu biti Hesdy Gerges, a sudeći po onome što je Rudmann izjavio, Verhoeven bi mogao ostati bez svoje titule.

Kompletnu konferenciju za medije možete pogledati u videu pri dnu teksta, a dio u kojem se priča o Plazibatu započinje od 12:52 min.

Linker
21. travanj 2024 22:10