K1 i Boks

Overeem nahvalio Ngannoua: ‘Od beskućnika do najveće pozornice... Ponosan sam na njega, pobijedit će‘

Alistait Overeem i Francis Ngannou

 GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Gregory Shamus/getty Images/profimedia
Unatoč tome što ga je Ngannou teško nokautirao, imao je samo lijepe stvari za reći

Uoči najiščekivanijeg boksačkog meča u ovom periodu, Alistair Overeem govorio je o tome koliko cijeni Francisa Ngannoua. Overeem se borio protiv Ngannoua u svojevrsnom eliminatoru za napad na pojas teške kategorije 2017., ali je završio brutalno nokautiran.

Unatoč njihovoj povijesti, Overeem je imao samo lijepe stvari za reći o bivšem prvaku UFC-a u teškoj kategoriji koji je sada osvojio boksački svijet.

"Jako sam ponosan na njega, zadivljen sam njegovim životnim putem. Od beskućnika, imigranta iz Afrike, sve do Pariza, u UFC, preselio se u Ameriku i sada sjedi na najvećoj pozornici. Skidam mu kapu. On je prvak", rekao je "Reem" za MMA Junkie.

Ngannou (0-1) danas se suočava s Anthonyjem Joshuom (27-3) u boksačkom meču u Kingdom Areni. Nakon što je prošlog listopada uspio namučiti WBC prvaka Tysona Furyja, Overeem misli da je Ngannou stekao potrebno iskustvo koje će mu pomoći da pobijedi protiv Joshue.

"Mislim da će ovaj put pobijediti. Već je bio s najboljima u ringu, izgubio je odlukom u kojoj je bilo puno argumenata da je možda čak i dobio tu borbu. Postigao je nokdaun... Dakle, u ovoj borbi vidim da je Ngannou sigurniji odabir. Kada pogledam Joshuu, imao je puno borbi, tako da je njegov ritam borbe visok, ali ne vidim isto samopouzdanje. Također, razlika u težini mogla bi biti faktor. Tako da pomalo naginjem Francisu", zaključio je legendarni Nizozemac.

Linker
20. travanj 2024 20:55