K1 i Boks

Parker traži revanš protiv Whytea i Joshue: 'On proziva borce koji ga ne žele, a ja sam tu!'

Dillian Whyte i Joseph Parker
 screenshot/YouTube
Bivši svjetski boksački prvak teške kategorije, Joseph Parker, pokušava doći do revanša dva meča koja je izgubio. Prije svega tu misli na onaj protiv Dilliana Whytea, no naravno da mu je ambicija ponovno se susresti i s Anthonyjem Joshuom.

Već neko vrijeme traje blago medijsko podbadanje između dva ponajbolja teškaša svjetskog boksa, Dilliana Whytea i Josepha Parkera. Njih dvojica su u ljeto 2018. godine odradili sjajan meč prepun akcije, u kojem je Whyte došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Sve od tada, Parker se nada revanšu, no ima problema s dobivanjem bilo kakvog jačeg imena kao protivnika. 28-godišnjak je trenutno u nizu od tri pobjede, no nisu to bili protivnici njegovog ranga, niti blizu onoga koga zapravo najviše želi.

"Dillian i ja imamo povijest. On je dobio prvi meč, a ja želim revanš. Ovim putem ga ponovno prozivam i kažem mu kako ga mogu pobijediti", rekao je Parker u razgovoru za Sky Sports, dodavši:

"Znam da on želi pratiti svoje ciljeve i snove da postane svjetski prvak, no trenutno nema nikoga tko mu je spreman pružiti tu priliku, nitko se ne želi boriti protiv njega. Ja sam uvijek tu, voljan sam za taj meč i spreman sam."

Parker je 2018. prvo ostao bez titule WBO svjetskog prvaka, kad je boksao za ujedinjenje naslova protiv Anthonyja Joshue, a onda je došao i spomenuti poraz od Whytea. Usporedio je Parker ono što su protiv njega ova dvojica ponudili.

"Dillian Whyte je vrlo sirov boksač. Lovio me cijelo vrijeme i uspio me poslati na pod, tako da znam koliko ima snage u njegovom udarcu. Anthony Joshua me držao na distanci, koristio je svoju dužinu i zapravo je jako puno tehnički boksao. Iznenadio me je, boksao je puno bolje nego što sam očekivao od njega. Tako da moram priznati kako su obojica jako dobri boksači, ali su isto tako obojica boksači protiv kojih se nadam izboriti revanš", dodao je.

Whyte je prije svih otkazivanja imao ugovoren meč protiv Alexandra Povetkina, a prema izjavama Eddieja Hearna, to je još uvijek u njihovim planovima i ugovorit će se čim okolnosti to dozvole.

Linker
18. travanj 2024 05:35