K1 i Boks

Petar Krešimir Knežević nokautom prošao u drugu rundu kvalifikacija, Jelačić i Beram ispali u prvom kolu

Petar Krešimir Knežević i Noa Ježek

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Sutra na scenu premijerno nastupaju Luka Pratljačić i Nikollina Ćaćić

Zadranin Petar Krešimir Knežević (20), naš najmlađi reprezentativac na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju (Italija) za Olimpijske igre u Parizu 2024., pobijedio je u prvom meču polusrednje kategorije do 71 kilograma, Kenijca Bonifacea Maina Mugandea nokautom u 2. rundi.

Knežević je bio bolji i konkretniji otpočetka meča i prvu rundu dobio sudačkom odlukom 3:2. U drugoj rundi ušlo se u otvorenije razmjene i naš mladi reprezentativac sredinom runde plasirao je desni direkt preko ruke točno u bradu Kenijca za nokaut i kraj meča.

Za prolazak među 16 najboljih Knežević će se boriti protiv Kirgistanca Syrgaka Abdyzhapara u četvrtak, 7. ožujka prijepodne. Kirgistanac je u prvom kolu pobijedio predstavnika Sejšela. Za plasman na Olimpijske igre treba proći još tri kola i plasirati se u polufinale kvalifikacijskog turnira u Busto Arsiziju.

Drugi naš mladi reprezentativac Marin Jelačić (22, Pauk Split) u prvom kolu kategorije do 63,5 kg izgubio je od Nijemca Assana Hansena i oprostio se od kvalifikacija. Jelačić se beskompromisno i pošteno borio sve tri runde, dao maksimum koliko može, a pobjeda je jednoglasno otišla u korist kvalitetnog njemačkog boksača s više međunarodnog iskustva.

Hrvatska prvakinja i reprezentativka Sara Beram (28) prva je od naših predstavnika startala i prva ispala s olimpijskih kvalifikacija u Italiji. Naša olimpijska kandidatkinja ispala je u 1/16 finala kategorije do 60 kg od reprezentativke Japana Ayake Kaguchi jednoglasnom odlukom sudaca.

Sara je prvu rundu izgubila s 4:1, a drugu s 5:0 i meč je bodovno praktički bio riješen u korist Japanke koje je nametnula inicijativu i diktirala tempo. Naša predstavnica u trećoj je uložila maksimum, pojačala pritisak i 3. runda bodovana je 3:2 u korist Japanke.

Sara Beram nije se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u drugom pokušaju, lani je zaustavljena u odlučnom meču četvrtfinala na Europskim igrama u Krakovu. Eventualna treća prilika može biti još na drugom svjetskom kvalifikacijskom turniru u svibnju na Tajlandu.

U srijedu, 6. ožujka poslijepodne boksat će naš superteškaš Luka Pratljačić u 1/16 finala protiv Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija (25). U četvrtak, 7. ožujka prve mečeve u Busto Arsiziju imat će Nikolina Ćaćić (57 KG) i Marko Čalić (92 KG), a i Petar Krešimir Knežević borit će se za osminu finala.

Linker
20. travanj 2024 20:12