K1 i Boks

Plantić nakon osvajanja pojasa: ‘Ova pobjeda dala mi je vjetar u leđa. Tko mi god dođe u ring, idem ga pomesti!‘

Luka Plantić

 MAJA PRGOMET
U intervjuu prije meča otkrio nam je da kao najveću slabost svog protivnika vidi to što ne voli primati udarce u jetru

Ponajbolji hrvatski boksač Luka Plantić (8-0, 7 KO) sinoć je uspješno osvojio WBC International pojas u supersrednjoj kategoriji. "Thunder" je slavio protiv engleskog boksača Jacka Cullena (22-6-1) tehničkim nokautom u petoj rundi nakon što je kut bacio ručnik u ring poslije razornog udarca u jetru koji je poslao 30-godišnjaka na pod.

Ovom pobjedom Plantić je ušao u top 10 boksača na svijetu u svojoj kategoriji te ga još pokoji meč dijeli do samog vrha gdje vlada neprikosnoveni Meksikanac Canelo Alvarez. Dan nakon meča 27-godišnji Solinjanin nam se javio i podijelio dojmove:

"Zadovoljan sam izvedbom, sve je išlo po planu. Protivnik je bio tvrd, ali to smo i očekivali. Ova pobjeda dala mi je vjetar u leđa i otvorena su mi vrata za najveću scenu", započeo je.

U intervjuu prije meča otkrio nam je da kao najveću slabost svog protivnika vidi to što ne voli primati udarce u jetru. Kao što smo već i naveli, upravo je tako i završio meč, nakon što ga je pogodio, Cullen je pao dolje, a kut bacio ručnik i tu je priči bio kraj.

"Razornim udarcima sam natjerao kut da baci ručnik. Pogodio sam ga u jetru, pao je te je to bilo to".

Prije meča govorio je o tome da bi mu idući meč možda mogao biti neki lakši, ali sada ima ponešto drugačije mišljenje:

"To ćemo vidjeti, sada sam u top 10 po WBC-u... Moj tim mora sjesti te vidjeti što i kako dalje, analizirati sve, već smo u nekim pregovorima".

Kad smo ga upitali ima li neku specifičnu želju za idućeg protivnika, odgovor je bio i više nego jasan:

"Nemam posebnu želju, tko god dođe, dobrodošao je! Znam za što radim, tko god uđe u ring, idem ga pomesti", zaključio je.

Linker
07. travanj 2024 14:14