K1 i Boks

Ponajbolji boksač današnjice ne zanima fanove: Crawford i Porter opako podbacili na PPV prodaji

Terence Crawford vs. Shawn Porter

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Terence Crawford dominantan je i u ringu atraktivan, ali široj bazi fanova i dalje nezanimljiv

Očekivalo se kako bi meč protiv Shawna Portera napokon trebao u smislu popularnosti plasirati Terencea Crawforda tamo gdje mu je kvalitetom mjesto. Bivši apsolutni prvak super lake kategorije te aktualni WBO prvak u velteru jedan je od onih boksača koji u ringu imaju sve. Kvalitetu, tehnički vrlo atraktivan stil borbe i predstavlja jednog pravog sportaša, no to očito nije dovoljno da bi po pitanju popularnosti i financijskog uspjeha svojih mečeva došao do statusa koji zaslužuje.

Gledajući kako je protiv sebe u posljednjem meču imao Shawna Portera, boksača koji je nekoliko puta sudjelovao u mečevima čija je prodaja zadovoljila, vjerovalo se da napokon može probiti neke granice. No, na kraju se čini kako je Crawford postigao još slabiju prodaju nego za mečeve protiv Amira Khana i Viktora Postola, njegova dosadašnja dva PPV-a, koji nisu uspjeli doći do 200 tisuća prodanih prijenosa.

Kako javljaju američki mediji, broj prodanih prijenosa za meč protiv Portera je između 135 i 160 tisuća. To je brojka kakvu postižu najslabiji UFC-ovi PPV "fight cardovi" te neusporediva s onim što po pitanju prodaje prijenosa radi glavni Terenceov protukandidat za poziciju pound-for-pound najboljeg boksača svijeta, Canelo Alvarez. Canelo je za meč protiv Caleba Planta upisao 800 tisuća prodanih prijenosa. Za usporedbu, Fury i Wilder su za svoj posljednji meč prodali 650 tisuća. Boks je ove godine po svemu ostao ispod MMA-a, odnosno UFC-a čije su PPV brojke i dalje odlične, unatoč očitom sve manjem interesu za spomenutu platformu praćenja sportskih događanja.

Crawfordu je istekao ugovor s Top Rank Promotionsom i trenutno je u potrazi za promotorom koji mu može osigurati veliki meč, u prvom planu bi to bilo protiv Errola Spencea. Ipak, nakon ovih brojki on tu mora biti svjestan kako će pri podjeli prihoda biti B strana. Postoji jako dobar uzorak za usporedbu, a on je prodaja prijenosa Spenceovog meča protiv Portera, koja je bila dvostruko veća od "Budove". I to je nešto čega Terence u potrazi za slavom mora biti svjestan.

Linker
24. travanj 2024 18:28